Ето защо не трябва да държите и съхранявате икона в

...
Ето защо не трябва да държите и съхранявате икона в
Коментари Харесай

Не бива в портфейла си да носите икона! Ето защо!

Ето за какво не би трябвало да държите и съхранявате икона в портфейла си съгласно свещениците!

Когато ме приеха в лицей, баба ми ми подари дребен подарък. Тя ми даде дребна икона с изображение на моя ангел-пазител. Баба държеше постоянно да я нося. Тя щеше да ме пази от зло.

Разбира се, изпълних настояването на баба ми. В продължение на доста години носех иконата в портфейла си. Но години по-късно се замислих дали съм постъпила вярно. Мога ли да нося икона в портфейла си или не?

Както научих по-късно, много други хора също го вършат. Те носят икони в портфейлите си като амулет. Нека да разберем дали това е вярно.

Иконата, независимо от нейната величина, е свята. Следователно е належащо да се третира по този метод. Ученията на църквата споделят, че почитането на иконите ни кара да помним светиите и техните житейски пътища.

Те също по този начин ни призовават да си спомняме праведните им дейности. Това е особена отправна точка, тъй че вярващите да не се отклоняват от верния си път в живота.

Пред иконата можете да се молите и да викате към светиите за помощ. Според канона иконата би трябвало да стои на очевидно място или в специфичен ъгъл.

Икона в портфейла или чантата е по-добре да не се съхранява. В последна сметка, това нарушава църковните догми. Много хора имат вяра, че купувайки икони, кръстове и амулети, придобиват амулет против злото. Но това не е по този начин.

Не иконата или кръста пазят от злото, а силата на вярата и откровените молебствия. Носенето на икона в портфейла е доста покрай окултните практики.

Освен това не е подходящо да носите икона до парите и картите си. Това е просто пренебрежение към светите неща.

Свещениците настояват да не трансформираме християнските светилища в идолопоклонство. Иконите трябва да стоят на особено място вкъщи, където няма фактори, които могат да ви отклонят от молитвата. Разбира се, не е належащо да окичите целия си дом с лицата на светиите. Достатъчно са няколко изображения и религия.

Вижте още: 10 елементарни неща, които ще накарат парите да потекат към вас

И по този начин, няма ясни забрани по този въпрос. Но постоянно помнете, че най-важното е вярата в сърцето без другите суеверия и окултни практики.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР