Ето ви изход - 30-40 точки, от всички тези кръгчета

...
Ето ви изход - 30-40 точки, от всички тези кръгчета
Коментари Харесай

Формулата на Борисов: Правителство от експерти до пролетта с мандат на Български възход

" Ето ви излаз - 30-40 точки, от всички тези кръгчета диалози, които се организират сега и слагаме 20 индивида за министри ", предлага водачът на ГЕРБ формула за излизане от политическата рецесия.

 

Без значение с чий мандат, може да е в първия, може да е във втория, може да е в третия. Може да е напълно без политически лица, добави той.

И предложи  иновативна концепция - ръководителите на парламентарните комисии да станат министри до локалните избори.

 

" Най-лесно ще е с най-малката партия - с " Български напредък ", отговори Борисов на въпрос на кого съгласно него би трябвало да даде президента третия мандат, в случай че се стигне до такава степен.

 

Това държавно управление, което ще се прави, ще е с къс мандат. Моето предложение е шефовете на комисии да станат министри за по пет месеца, да осъществим всичките точки, ще е предходна зимата ", сподели Борисов.

 

" Това държавно управление ще е с къс мандат, за жалост - до пролетта, до лятото. Но ще е предходна зимата, ще имаме парламент по време на войната ", посочи някогашният министър председател.

 

Ако всички бъдем мъдри, ще има държавно управление. Има още време партиите да узреем, всички, сподели Бойко Борисов по бТВ и обяви, че няма да бъде номинацията за министър председател. И призна, че в листата му за проектокабинет има някогашни министри от партията му. Той разкри още, че е подготвен да отиде на лидерска среща в Народното събрание, когато експертните групи сред партиите я приготвят.

 

" Разбира се, че съм подготвен, откакто бъде готова срещата ", сподели той за среща сред ръководителите на партии, към каквато го приканват от Политическа партия от дълго време. " Лидерската среща има смисъл, когато кажем да, поддържаме бюджета, тези 16 точки, тогава има смисъл. Сега какво да си кажем? Те споделят - няма да ви подкрепим ", разяснява Борисов и разгласи, че няма да се отдръпна от лидерския пост.

" Има още време партиите да узреят ", изрази упованието си той въпреки всичко политическите сили да се схванат за кабинет, като насочи съвет егото да остане на назад във времето. Той повтори, че ГЕРБ няма проблем да направи държавно управление и със своя мандат, само че то няма да просъществува.

 

" Ние можем да създадем държавно управление с първия мандат. То няма да е стабилно,няма да ни показа еднопосочно пред обществото и напрежението ще продължи да пораства ", уверен е Борисов.

" И тук би трябвало особено да благодаря на президента Радев, че демонстрира мъдрост и самообладание ", похвали го водачът на ГЕРБ. 

 

Ние постоянно можем да отидем на избори, на президента Радев ще му е четвърто служебно държавно управление, подсети Борисов. Щом всеки ден желаеме оставки на негови министри, какви да са, отговори водачът на ГЕРБ на въпрос в какви връзки е с Радев.

 

" Аз толкоз желая да нямам конкуренция в никоя партия. Защо да се отдръпва? Точно противоположното. По-опитен човек от мен сега няма. Аз ще управлявам България най-добре от всички и това е потвърдено. Няма да бъда номинацията на ГЕРБ за министър председател, с цел да сме сигурни, че ще има държавно управление. Готов съм със състав на кабинета - нови, остарели, млади ", посочи още водачът на ГЕРБ.

 

 

Няма по-хубаво от служебно държавно управление, без парламент..., сподели Борисов в отговор на въпрос дали в действителност Радев се е уморил да прави служебни държавни управления. Борисов сподели, че двамата не са приказва от европредседателството на България (втората половина на 2018 година, бел. ред.) Ако той мисли положителното на страната, егото би трябвало да се остави настрани, съобщи Бойко Борисов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР