Ето този Левски чакахме - със сигурност голяма част от

...
Ето този Левски чакахме - със сигурност голяма част от
Коментари Харесай

Този Левски чакахме!

Ето този Левски чакахме - сигурно огромна част от сините почитатели са си споделили това след гръмкото 4:0 над Арда на " Георги Аспарухов " в събота вечер. Дошло след голове на четирима разнообразни играчи и доближило отбора на 4 точки зад ЦСКА.

По-важното обаче е друго - Левски изглеждаше тъкмо по този начин, както би трябвало на " Герена ". Да грабне съперника от първата минута, да го сдъвче и най-после изплюе, до момента в който е изгубил всевъзможни съпротивителни сили. Точно това се случи на кърджалийци, които още до 10-ата минута можеха на три пъти да вадят топката от мрежата си, само че го направиха единствено веднъж - след изстрел на Марин Петков в 9-ата.

До тогава нападателната игра на сините, включваща постоняна въртележка на местата на нападателите, зави главата на гостите. А след всяка последваща офанзива от страничната линия Николай Костов интензивно жестикулираше кой накъде и тъкмо по кое време трябв пъкъла потегли, с цел да бъде раздрана защитата на съперника. Не е инцидентно, че това бе най-ранното попадение на Левски у дума през сезона, предходното най-бързо бе в мрежата на Локо Пд, дело на Кристиан Димитров след корнер в 14-тата. При Николай Костов Левски до този миг не бе упражнявал подобен начален напън. Да, сините вкараха рано и в първия пролетен кръг на Пирин. Ако би трябвало да търсим някакви паралели с мача в Благоевград, ще ги намерим. И несъмнено би трябвало да отчетем, че тимът се оправи доста по-добре с тактическите условия, ввлизането на бековете в центъра на терена и непрекъснатата ротация в нахлуване. На " Христо Ботев " отборът също откри резултата след тъч, както бе и против Арда. Седмица по-рано преди почивката Патрик-Габриел Галчев удари греда от свободен удар, само че този път топката спря в мрежата. Тогава в края Фабио Лима стреля мощно с левачката, само че бе отхвърлен от Ковальов, а в този момент Анатолий Господинов капитулира. Срещу орлетата Цунами направи най-слабия си мач, а сетне този с Арда бе измежду най-силните му. Преди седмица Ел Джемили отнесе зверско конско от разбеснелия се Костов и бе сменен на почивката, а с Арда несъмнено бе най-креативният състезател. И тогава, и в този момент Марин Петков не спря да тормози защитата на съперника, и още веднъж осъществя.

Всъщност още първият гол във вратата на кърджалийци направи по този начин, че всичко да се подреди в интерес на сините. Половин час преди началото на мача още веднъж бяха опънати огромни транспаранти против мажоритарния притежател Наско Сираков. Но когато играта е завладяваща и забавна, на трибуните са като пестник и скандират дружно - по този начин бе през 90-те минути против Арда.

Много хубаво не е на хубаво, са споделили хората. Така бе и с Левски против Арда и демонстрира, че отборът се развива, само че има доста неща за усъвършенстване.

Просто тъй като до 50-ата минута гостите умерено можеха да вкарат три гола. Но този път Пламен Андреев не трепна нито един път и заслужи хвалба за представянето. Ако не бяха точните му намеси до почивката, то мачът можеше и да стане напълно различен. В Благоевград с първата си по-остра офанзива съперникът стигна до голово състояние, направи го и Арда, само че не го вкара. На " Христо Ботев " Асен Митков сътвори две ужасяващи неточности, довели до попадение в мрежата на Пламен и червен картон на Кордоба. В събота вечер той позволи идентични, само че стражът ги покри. А Костов му отдели цяло спиране на играта, с цел да му изясни в кои рискови зони повече да не подава при дадени обстановки.

Добрата вест - трима от юношите на Левски умерено можеха да са Играч на мача - за подобен бе определен Галчев, който вкара и направи асистенция (б.а. - нямаше да е несправедливо даже Ел Джемили да бъде такъв). Притеснителното е, че измежду тях е и вратарят Пламен Андреев. Сините обаче вървят във възходяща линия. И би трябвало оптимално да се възползват от положителната си стратегия в идващите 4 кръга. Направят ли го, до края на сезона ще е забавно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР