Ето така посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова

...
Ето така посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова: България има нужда от парите на ЕС, но отношенията с Кремъл не трябва да са жертва

Ето по този начин посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова изясни протичащото се в България и политическият курс, който е поела София във връзка с Кремъл. Думите на дипломата идват на фона на няколко неща - Денят на Европа и Денят на успеха, свадите в Чехия, казусът с Навални, шпионажа, Украйна и разширяващата се бездна сред Москва и Запада.

Митрофанова дефинира оказването на сериозен напън по отношение на Русия като безпричинно. По думите й понятията като " народна власт " и " човешки права " се употребяват за оказване на влияние на избрани страни, а на всичкото от горната страна изгонването на съветски дипломати от България предшества интервал на подем - визити на Радев, Борисов...

Политическата конюнктура у нас към днешна дата съветската посланичка дефинира като " комплицирана ".

" Вие сте парламентарна република, което е много комплицирана форма. Тя може би е потребна за богатите страни. Надявам се на следвщите избори да се даде опция за съдружно държавно управление ", изясни още Митрофанова пред bTV.

Енергийните планове също не останаха без коментар. Дипломатът уточни, че отводът от градежа на " Белене " не е най-правилният, а опасенията за потреблението на плана като лост за въздействие са неоснователни.

По отношение на шпионските кавги, в които България също се оказа забъркана, Митрофанова не сподели нищо значително. Посочи, че прокуратурата не е споделила какво и по какъв начин е правила, какво следствие е водено. А чешкият въпрос от дълго време бил затворен, имало съгласие, че става дума за човешка неточност и съветска диря няма.

Това обаче бе преди години. ФрогНюз напомня, че напълно неотдавна казусът с взривените през 2014 година оръжейни хранилища в Чехия още веднъж излезе на дневен ред. Прокуратурата в Чехия уточни, че са забъркани сътрудници на ГРУ, взели участие в отравянето на Скрипал и отравянето на Емилиян Гебрев. Така изплува и връзката на " ЕМКО ", която е попаднала под прицела на съветските служби поради производството на оръжия и експорт за Украйна.

" Оръжейният бизнес се управлява съществено. Това не е просто бизнес. Първо би трябвало да се проверява, а по-късно да се вършат заключения ", уточни изрично Митрофанова.

Отравянето на Скрипал пък било забавно. Според съветския дипломат става дума за дейности от страна на британските служби и уточни странното съвпадане с наличието на военни медици наоколо. Отравянето на Скрипал обаче е станало мотив за серия от кавги.

Навални пък обичал вниманието. Митрофанова го назова " националист, само че и нарцис ".

" Трудно ми е да кажа дали присъдата е обективна, само че е за неговата икономическа активност. Навални е спорна персона. Предизвика благосклонност, когато се кандидатира за кмет. Националист е, само че и нарцис. Това е същността му. Започна да прави следствия, мислеше си, че това ще го докара до огромната политика. Хората обичат самун и зрелища, само че има дребна поддръжка. Медиите преувеличават. Навални има потребност от звук към себе си ", изясни още Митрофанова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР