Ето така изглежда корупцията в община Пловдив през очите на

...
Ето така изглежда корупцията в община Пловдив през очите на
Коментари Харесай

ЕТО Я КОРУПЦИЯТА! ОТВРАТИТЕЛНА ПРЕСТЪПНА СГАН Е ВЗЕЛА ДЪРЖАВАТА НИ АБОРДАЖ И ЩЕ СИ ТРЪГНЕ ОТТАМ САМО НАСИЛСТВЕНО!

Ето по този начин наподобява корупцията в община Пловдив през очите на едно португалско архитектурно студио, въпреки те да употребяват думата ‘странно’, само че ние добре знаем какво се случва постоянно – евтиния и свидливост, изпълнена от доближени до властта компании, доста над цената на интернационален конкурс.

Кой прибира разликата ли? – никой овластен не знае, а най- малко службите, на които това им е работата.

Затова уважаеми, всичко е грозно и скъпо, а по тв приемника ви изясняват, че по този начин е на всички места в Европа.

Отвратителна незаконна паплач е взела страната на абордаж и ще си тръгне от там единствено принудително.



„ Пловдивският площад „ Централен “. Вероятно най-популярният знак на градоустройствената неплатежоспособност, с която Пловдив ще би трябвало да посрещне едно от най-престижните семейства в новата си история – Европейска столица на културата през 2019 година По последни данни най-централният от инфраструктурните планове на града ще се трансформира в строителна площадка тъкмо по средата на това домакинство.

Първоначалният проект за площада обаче в действителност залагаше на верния метод – през 2014 година се организира първият огромен архитектурен конкурс в актуалната история на Пловдив. Участваха 125 идейни плана от 41 страни от 6 континента. Комисията от седем авторитетни архитекти от разнообразни страни избра трима финалисти. Вотът на публиката дефинира спечелилия – португалското архитектурно студио FORA.

Свързахме се с FORA, с цел да ни опишат по какъв начин те са усетили взаимоотношенията с Пловдивската община. Оказва се, че още през самата 2014 година е почнало да излиза наяве, че този конкурс, в който са вложени доста сила и средства, няма да даде никакъв резултат в пейзажа на града.

Как се появяват „ законови спънки “, които не разрешават на задгранично студио да управлява архитектурен план в България, съгласно Община Пловдив; по какъв начин планът на FORA е последователно, само че напълно изтласкан от проектите за площада; за неналичието на тактика, сложната връзка и непоследователността в дейностите на Общината, и по-конкретно на кмета Иван Тотев – вижте в нашия видеоматериал.

Автор: Lina Krivoshieva
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР