Ето ситуацията в събота, 4 ноември 2023 г. Борба Украинска атака

...
Ето ситуацията в събота, 4 ноември 2023 г.
Борба Украинска атака
Коментари Харесай

Руско-украинска война: Списък на ключови събития, ден 619

Ето обстановката в събота, 4 ноември 2023 година

Борба

Украинска офанзива против окупирания от Русия град Чаплинка в южния регион на Херсон умъртви девет души и рани други девет, съгласно назначения от Русия губернатор на района Владимир Салдо. Няма информация за случая от украински публични лица или медии. Русия предприе най-голямата си офанзива с дрон против Украйна от седмици, като удари сериозна инфраструктура в 10 от 24-те района на страната и унищожи жилищни здания и учебно заведение в Харков, вторият по величина град в Украйна. Военновъздушните сили оповестиха, че са свалили 24 от 38-те дрона, изстреляни от Русия, както и една крилата ракета. Съобщава се за двама ранени. Интензивните боеве продължиха към източния град Авдиевка, като украинският общоприет щаб сподели, че силите му са отблъснали 17 офанзиви в и към града. Кметът Виталий Барабаш сподели пред националната телевизия, че руснаците се готвят за нова вълна от офанзиви и имат намерение да завладяват големия коксов цех в града. Украинският президент Володимир Зеленски назначи полковник Сергий Лупанчук за пълководец на специфичните сили на Украйна, част, известна с провеждането на военни интервенции в територии, следени от Москва. Лупанчук заменя генерал-майор Виктор Хоренко, който сподели, че не му е казано за какво е заменен.

Политика и дипломация

Русия отхвърли широкообхватните нови наказания на Съединени американски щати, ориентирани към веригата за доставки на дронове и бъдещите енергийни благоприятни условия. „ Това е продължение на политиката за нанасяне, както го назовават, на стратегическо проваляне върху нас “, сподели Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, пред съветската държавна телевизия. „ Те ще би трябвало да чакат на вятъра цяла безкрайност, преди този момент да се случи. “ Съединените щати глобиха съветската гражданка Екатерина Жданова за това, че е пособия на съветските елити да изперат и трансферират стотици милиони долари благодарение на виртуална валута в нарушаване на глобите, наложени след нахлуването на Москва в Украйна. Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че Зеленски претегля " за " и " срещу " провеждането на президентски избори, както е планувано при започване на идната година, отбелязвайки, че процесът ще докара до " невиждани " провокации вследствие на войната. Страната е под военно състояние, откогато Москва стартира пълномащабното си навлизане през февруари 2022 г. Италианският премиер Джорджия Мелони сподели, че нейният основен дипломатически консултант е подал оставка, с цел да поеме отговорност за шеговито телефонно позвъняване, в което тя сподели, че има „ интернационална отмалялост “ от войната в Украйна.

Оръжия

Съединени американски щати обявиха, че ще дават на Украйна спомагателни оръжия и съоръжение на стойност 425 милиона $ в пакет, който ще включва муниции с лазерно ориентиране, муниции за противовъздушната защита на националните усъвършенствани ракетни системи земя-въздух (NASAMS) и високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS). ), артилерия и противотанкови оръжия. Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР