Ето още истории на кръвожадни убийци, които са били само

...
Ето още истории на кръвожадни убийци, които са били само
Коментари Харесай

Най-безмилостните деца-убийци в човешката история – част II

Ето още истории на кръвожадни убийци, които са били единствено деца.  

Бари Лукатис (26 февруари 1981 г.)

На 2 февруари 1996 година във „ Фронтир “, гимназия в щата Вашингтон, се случва случай със пукотевица и заложници. Бари Лукатис облякъл каубойския си костюм и отишъл в кабинета по алгебра, защото трябвало да стартира образователния час. Повечето съученици намерили костюма на Бари за занимателен, а държанието на Бари било малко необичайно. Те не знаели какво крие този костюм. Бари бил скрил два револвера, пушка и 78 патрона. Той разкрил огън, а първата му жертва бил 14-годишният Мануел Вела. След няколко секунди негови жертви станали неговият преподавател и различен съученик. Учениците били държани за заложници в продължение на 10 минути, до момента в който един по-силен възпитаник в учебно заведение не съумял да обезоръжи момчето.

Свидетели споделят, че той викал: „ По-интересно е, в сравнение с да приказваме за алгебра, нали? “ Това е откъс от романа на Стивън Кинг „ Ярост “, в който основният воин убива двама учители и взема класа за заложници. В момента Бари излежава две доживотни присъди, последвани от 205 години затвор.

Джошуа Филипс (17 март 1984 г.)

На 3 ноември 1998 година съседката на 14-годишния Джошуа Филипс изчезва. Една заран майката на Джошуа почиствала стаята му и намерила мокро леке под водния матрак на сина си. Опитвайки се да открие теча, тя видя, че матракът е залепен с лепенка. Вътре в матрака госпожа Филипс намерила тялото на изчезналата 8-годишна съседка на име Мади Клифтън, която целият град търсил в продължение на седем дни.

До ден сегашен Филипс не е споделил претекстовете за убийството. Той споделя, че инцидентно блъснал момичето по главата с бейзболна бухалка, тя почнала да крещи, той изпаднал в суматоха и по-късно я завлякъл в стаята си и почнал да я бие до момента в който млъкнала. Съдебните заседатели не повярвали на неговата история, той е упрекнат в ликвидиране първа степен. Тъй като Джошуа не бил навършил 16 години, избегнал смъртното наказване. Дадена му е доживотна присъда без право на обжалване.

Уили Боскет (9 декември 1962 г.)

В листата на Уили Боскет до 15-годишна възраст през 1978 година, по негови думи, имало повече от 2000 закононарушения. Той не познавал татко си, само че твърди, че татко му е наказан за ликвидиране и смятал това за „ самоуверено “ закононарушение. По това време в Съединени американски щати съгласно Наказателния кодекс за малолетните, не е имало наказателна отговорност, по тази причина Боске самоуверено обикалял улиците с нож или револвер в джоба си. На 19 март 1978 година той прострелва Моисес Перес, а на 27 март – съименникът на първата жертва Ноел Перес.

По подигравка на ориста казусът с Уили Боске се трансформирал в казус и предидзвикал преразглеждане на наредбата за неналичието на наказателна отговорност за малолетни. Според новия закон децата от 13 години могат да бъдат съдени като възрастни за закононарушения с особена свирепост.

Ерик Смит (22 януари 1980 г.)

На 13-годишна възраст Ерик Смит е бил унизен поради очилата си с големи лещи, луничките, дългата алена коса и друга линия: стърчащи дълги уши. Това било непряк резултат от медикаментите за епилепсия, които майка му приемала по време на бременността. Смит бил упрекнат в убийството на четиригодишно дете на име Дерик Роби. На 2 август 1993 година детето е било удушено, главата му е смазана с огромен камък и било изнасилено с помощта пръчка.

Психиатърът диагностицирал Ерик с прочувствено несигурно разстройство на личността, заради което той не можел да управлява вътрешния си яд. Смит бил наказан и изпратен в пандиза. За 6 години затвор пет пъти му е отказано обжалване.

Лионел Тейт (30 януари 1987 г.)

Кой би си помислил, че непрекъснатото гледане на надпревари по битка може да докара до убийството на шестгодишното момиче на име Тифани Оуник. Катлийн Гросет-Тейт била бавачка на Тифани. Една вечер Катлийн оставила Тифани със сина си, който гледал телевизия, до момента в който тя се качи горе. Около 10 вечерта тя направила забележка на децата да не подвигат звук, само че не слязла долу, мислейки, че си играят. Четиридесет и пет минути по-късно Лионел  повикал майка си, тъй като Тифани не дишала. Той обяснил, че се борил с момичето, като я задържал с хватка, а по-късно е блъснал главата й в масата.

По-късно патологът заключил, че гибелта на момичето е породена от руптура на черния дроб. Освен това специалистите са установили фрактури на черепа и ребрата, както и 35 други пострадвания. По-късно Тейт трансформирал показанията си и споделил, че е скочил върху момичето от стълбите. Той е наказан на пожизнен без право на подмяна, само че през 2001 година присъдата му е преразгледана заради умствената некадърност на пандизчията. Той бил освободен през 2004 година с изпитателен период от 10 години.

Крейг Прайс (август 1974 г.)

Джоан Хийтън, на 39 години, с двете си дъщери, 10-годишната Дженифър и 8-годишната Мелиса, е открита мъртва в дома им на 4 септември 1989 година Полицията споделя, че Джоан е имала към 60 прободни рани, а девойките към 30. Ударите са били толкоз мощни, че острието на ножа се е счупило и е заседнало в тялото на Мелиса. Властите считали, че главният претекст за закононарушението е кражба и обвиненият, когато бил видян, сграбчил кухненски нож и нанесъл раните в положение на афект. Смятало се е също, че крадецът е някой от този регион и евентуално е с засегната ръка.

Крейг Прайс бил хванат същия ден от полицията с превързана ръка, само че споделя, че е счупил прозорец на кола. Полицията не повярвала на неговата история. Претърсили стаята му, намерили там нож, ръкавици и други улики. Той признал и за друго ликвидиране, осъществено в покрайнината две години по-рано. Властите го заподозрели за случай, който също почнал с кражба, само че приключил като случая с Хийтън. Крейг получил доживотна присъда ден преди да навърши шестнайсет.

Джеси Померой (29 ноември 1859 – 29 септември 1932)

Джеймс Померой, роден през ноември 1859 година в Чарлстън, Масачузетс, се загатва като най-младият мъж, наказан за ликвидиране от първа степен в историята на страната. Померой почнал бруталните си дейности против други деца още на 11-годишна възраст. Той примамил седем деца на безлюдни места, където ги събличал, връзвал и измъчвал с нож или забивал пирони в телата им. Той е хванат и изпратен в поправително учебно заведение, където е трябвало да остане до 21-годишна възраст. Но след година и половина той бил освободен поради примерно държание.

Три години по-късно се трансформирал – от неприятен човек се трансформирал в страшилище. Той отвлякъл и умъртвил 10-годишната Кейти Къран, а също по този начин бил упрекнат в убийството на 4-годишно момче, чието осакатено тяло е открито в залива Дорчестър. Тъй като не намерили доказателства за убийството на момчето, Джеси е наказан за гибелта на Кейти. Тялото лежало върху купчина пепел в мазето на магазина на майката на Померой. Джеси е наказан на пожизнен непоколебим тъмничен затвор, където умира от естествена гибел на 72 години.

Най-безмилостните деца-убийци в човешката история – част I

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР