Ето още един мит на опозицията, че купуваме по-скъп газ

...
Ето още един мит на опозицията, че купуваме по-скъп газ
Коментари Харесай

Илиян Йончев: Време е смяната на статута на болниците да получи юридически облик 

„ Ето още един мит на опозицията, че купуваме по-скъп газ от съветския, се оказа подправена вест. ” Така разяснява новината, че „ Булгаргаз ” предлага с 13 % по-евтин природен газ за юни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Илиян Йончев в предаването „ Делници ” по Евроком.

„ Днес външният министър на Азербайджан, който е на посещаване в България, изрази подготвеност при пускане на газопровода с Гърция да доставят газ в продължение на 25 години ”, добави Йончев и попита за какво толкоз дълго време не беше приключен. По неговите думи държавното управление е положило огромни старания да приключи интерконектора в най-кратки периоди, като работата в това направление е почнала преди войната в Украйна.

Той дефинира като огромен триумф отсрочката за ембаргото на съветски нефт, което единствена България получи, и акцентира, че това също е заслугата на българското държавно управление.

„ Работим по тематиката за промяна на статута на лечебните заведения от търговски сдружения. Крайно време е този въпрос да се разиска на съдружно равнище и да предприеме своя юридически образ ”, разяснява Илиян Йончев. Според него проблемите в опазването на здравето са задълбочавани от непрекъснатите промени, които са правени през последните години и би трябвало нов метод. По неговите думи страната би трябвало да влага в държавните лечебни заведения във връзка с технология и на обучение на младите лекари, като уточни, че парите за това са заложени в Плана за възобновяване и резистентност.

Йончев, който е депутат от Плевен, заяви, че следва построяването на многофункционална спортна зала в Плевен, концепцията за която е в общественото пространство от доста години. Чрез въпрос до министъра на спорта Радостин Василев социалистът е получил уверението, че финансирането за нея е обезпечено.

По още един важен за Плевен въпрос, ремонта на плевенския спектакъл, за който депутатите от района са изразили общо мнение до културния министър, Илиян Йончев показа, че са планувани 4,5 милиона лв..
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР