Ето объркване - премиерът заяви, че на площада мафията срещу

...
Ето объркване - премиерът заяви, че на площада мафията срещу
Коментари Харесай

Протестиращите като организирана престъпна група

Ето комплициране - министър председателят съобщи, че на площада мафията против държавното управление. Това е изненада, изключително за човек, който е бил на площада. Такъв човек е заварен неопитен - освен, че не е разбирал по какъв начин самият съставлява мафията, а е време и да научи, че всички към него също са представлявали мафията. Протестиращият неведнъж се е подлагал на тази илюзия. Мислел си е, че е заобиколен от относително читави хора, които са донесли по някое знаме, по някой час от свободното си време, някакво предпочитание за нормалност. Но всички - до един - са се оказали част от мафията. Страховит поврат. 
Особено родителите, които са докарали децата си на митинг. Възможно е един нетрениран взор да се подаде на убеждението, че това са недоволни хора, които се пробват от рано да предадат щафетата, да основат някаква постоянна основа на гражданското общество, да я предадат на идващите генерации. Не бързайте в преценката: това е мафиотско начинание, в което и най-невръстните поставят първото си и същинско кръщене в традициите на мафията. Организирани незаконни групи от протестиращи. 
Добре е да сменим термините. Да рецитираме няколко положения. Борисов и ГЕРБ значат непоклатимост. Тази непоклатимост е мощен щит против всички мафии, които се пробват да счупят стабилността, да я разтурят и скапват, да осребрят мафиотските си кроежи. Хората не могат да проумеят това, тъй като мафията е сладкодумна и приласкаваща, има си мафиотски тактики, с които да те убеди, че щитът е не непоклатимост, а някакъв смут, някакви шкафчета с евро, някакъв корупционен неуспех, някакви недостроени пътища и умело завъртяни обръчи от компании. Зад щита като хоплити деликатно надничат министър-председателят и основният прокурор, които рестартират с прокурорско копие прехода. А преходът, бидейки злопаметен, праща хора по площадите, с цел да се избави от тия кофти видове, дето са го взели на мушка. Навремето слоганът беше " Който не скача е червен ". Сега е " Който скача е от мафията ".
Не скачайте. Не отивайте. Не се подавайте на провокации. Не ставайте част от огранизираната незаконна група от протестиращи. Стабилността се пази най-добре у дома, когато с изтощен и мъждив взор, решаваш по какъв начин не мафията, а един документ - Конституцията - се нуждае от смяна и щом тази смяна стане факт, всичко ще тръгне добре. Щеше да е добре да се сетиш малко по-рано. Но отново си по-бърз от мафиотите по площада.  
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР