Ето няколко съвети от Ошо за щастието: 1. Хората приемат

...
Ето няколко съвети от Ошо за щастието: 1. Хората приемат
Коментари Харесай

Най-добрите съвети от Ошо за ЩАСТИЕТО

Ето няколко препоръки от Ошо за щастието:

1. Хората одобряват всичко толкоз съществено, че то се трансформира в задължение за тях. Научете се да се смеете повече. За мен смехът е толкоз мощен, колкото и молитвата.

2. Всяко деяние води до неотложен резултат. Бъдете деликатни и наблюдавайте. Зрял човек е този, който е намерил себе си. Кой знае кое е вярно и кое неверно, положително или неприятно персонално за него. Този човек е направил този избор самичък и има голямо преимущество пред тези, които нямат лично мнение.

3. Всички сме неповторими. Никой няма право да показва кое е вярно и кое не. Животът е опит, в който всеки ден дефинираме тези променливи концепции. Понякога може да извършите нещо неправилно, само че заради това ще се възползвате доста в бъдеще.

4. Има моменти, когато Бог чука на вратата ви. Това може да се случи един по милион способи – посредством жена, мъж, дете, обич, цвете, залез или изгрев… Бъдете отворени да го чуете.

5. Стремежът да бъдеш не елементарен е най-честото предпочитание. И въпреки всичко да се отпуснете и да бъдете елементарни е в действителност извънредно.

6. Животът – е поредност от пъзели и мистерии. Не може да се планува. Но постоянно има хора, които биха предпочели живот без секрети и това би премахнало страха, подозрението и безпокойството.

7. Като начало чуйте себе си. Научете се да се наслаждавате на компанията си. Станете толкоз щастливи, че към този момент няма да се притеснявате дали някой идва при вас или не. Тогава ти към този момент си задоволителен. Вече не чакате със благоговение, в случай че някой почука на вратата ви. Вече сте си вкъщи. Когато някой пристигна, е съвършено. Когато никой не идва, също е добре. Само с такова отношение човек може да стартира връзка.

8. Ако си богат – не мисли за това. Ако си безпаричен – не приемай бедността си на съществено. Ако можете да живеете в мир, осъзнавайки обстоятелството, че светът е просто зрелище. Тогава си свободен и никакво страдалчество няма да те допре. Страданието поражда единствено от съществено отношение към живота. Започнете да се отнасяте към живота като към игра и му се радвайте.

9. Смелост – е да се движиш в незнайното, макар всички страхове. Смелостта – не е неналичието на боязън. Безстрашието се случва, когато ставате все по-смели. Въпреки това, първоначално няма огромна разлика сред страхливец и самоуверен. Единствената разлика е, че страхливецът се вслушва в страховете си и ги следва, а смелият ги оставя настрани и продължава напред.

10. Вие се променяте всеки миг. Ти си като река. Днес тече в една посока и климат. Утре – в другия. Никога не съм виждал едно и също лице два пъти. Всичко се трансформира. Нищо не стои неподвижно. И с цел да забележим това, имаме потребност от доста проницателни очи. Иначе прахуляк го покрива всичко и като че ли всичко остарява…

Слушайте съзнаниет си. Събудете го.

Отвори си очите. Събуди се. Слушай още веднъж. И не забравяй! Живота е независимост, обич и светлина…това, което носиш в себе си!

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР