Ето кои са кандидатите за кмет на Враца на предстоящия

...
Ето кои са кандидатите за кмет на Враца на предстоящия
Коментари Харесай

Вотът на 29 октомври: Кои кандидати ще премерят сили за кмет на Враца

Ето кои са претендентите за кмет на Враца на идния избор на 29 октомври.

Общинската изборна комисия - Враца записва Румен Антов като самостоятелен претендент за общински консултант в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година Решението е оповестено на уеб страницата на комисията. Антов е повдигнат от предприемчив комитет с представител Илиан Иванов.

Румен Антов е прочут на врачани от интервала 2015-2019 година, когато беше ръководител на Общинския съвет. Той е роден на 22 ноември 1962 година във Враца. Разведен, има наследник. Доцент по право, със приключено преди този момент още едно висше обучение за инженер-химик. Работи като юрист близо 30 години. Има към 15 години академична активност, преподавал е „ Социално и здравно законодателство “ в Медицинска академия.

Цветан Борисов е претендентът на партия " ИТН " (ИТН) за кмет на Враца на идните локални избори. Това стана ясно от известие на Общинската изборна комисия (ОИК) във Враца, оповестено на уеб страницата ѝ.

Борисов е роден във Враца, на 38 години, фамилен, с две деца. Има приключена бакалавърска степен „ Счетоводство и надзор “ и магистърска „ Стопанско ръководство “. В момента работи в областта на земеделието. Борисов е и лидер на листата за общински съветници на Има Такъв Народ в регионалния център, в която са включени още 14 претенденти.

Общинска изборна комисия - Враца записва Иван Иванов като претендент за кмет на Община Враца на коалиция от партии „ Българска социалистическа партия за България “. Иванов е регионален и общински ръководител на БСП-Враца, и общински консултант в Общински съвет-Враца.

Иванов е на 43 години, роден е във Враца, фамилен, с две деца. Има висше обучение по „ Бизнес администрация “. Девет години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи, след което 10 години в „ Държавен запас и военновременни ресурси “. Бил е парламентарен помощник в 44-тото Народно заседание. В момента е шеф на компания в частния бранш. „ Искам да трансформира към по-добро бъдещето на Враца “, сподели той.

Политическа партия „ Възраждане “ показа през днешния ден в Националния пресклуб във Враца претендентите си за кметове на общини в региона. Народният представител Ивайло Папов, който е и претендентът за Враца, разгласи, че партията взе участие в локални избори за първи път с листи за общински съветници и по този метод дава поръчка, че желае да взе участие и в ръководството на общините.

„ Търсили сме наши съидейници, които са възрожденци по дух, даже да не са членове на партията, които имат ясна концепция какво би трябвало да се промени в техните общини, хора, които освен да посочат проблемите, а и да имат опцията да ги решат “, изясни Папов.

По думите му претенденти за кметове и листи за общински съветници има в общините Враца, Оряхово, Козлодуй, Бяла Слатина, Криводол, Мездра и Борован. Не се издига претендент и няма да има листа в Община Мизия. В Хайредин ще имат единствено листа без претендент за кмет на общинския център, а в Роман ще поддържат самостоятелен претендент. Партията ще взе участие в изборите и за кметове на кметства.

Общинска изборна комисия - Враца (ОИК - Враца) записва кандидатската листа за общински съветници на Коалиция от партии „ Българска социалистическа партия за България “. Водач е Иван Иванов, който е и претендент за кмет на партията. Втора в листата е дългогодишният общински консултант Цветелина Дамяновска. Тя е родена във Враца, фамилна, с един наследник, има висше икономическо и юридическо обучение, развива личен бизнес, член е на партията от 1998 година

По думите ѝ листата е цялостна – общо 37 души, колкото са мандатите в Общинския съвет. Голямата част от хората са нови лица, макар че има последователност. Сред претендентите са предприемачи, икономисти, педагози, сподели още Цветелина Дамяновска.

Ето листата:

1. Иван Иванов
2. Цветелина Дамяновска
3. Павлин Петров
4. Лъчезар Генов
5. Славей Григоров
6. Йордан Христов
7. Адриан Тодоров
8. Албена Топашка
9. Ивайло Димитров
10. Иван Василев
11. Илия Христов
12. Кирил Ангелов
13. Константин Грамчев
14. Татяна Попова
15. Даниел Цеков
16. Цена Димитрова- Иванова
17. Тихомир Чокойски
18. Джъстин Цеков
19. Цветелина Петрова
20. Емил Алексов
21. Генади Тодоров
22. Людмил Игнатов
23. Мария Котова
24. Пламен Злидолски
25. Стефан Стефанов
26. Красимир Дамянов
27. Слави Младенов
28. Силвия Петрова
29. Маргарита Стоянова
30. Невена Цекова
31. Славчо Савчев
32. Светослав Иванов
33. Георги Георгиев
34. Явор Якимов
35. Марияна Каменова
36.Катерина Горанчева
37. Гаврил Гергов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР