Ето кои са 5-те най-мистериозни и загадъчни случаи на загадъчно

...
Ето кои са 5-те най-мистериозни и загадъчни случаи на загадъчно
Коментари Харесай

5 необясними случая на безследно изчезнали хора

Ето кои са 5-те най-мистериозни и загадъчни случаи на загадъчно изчезнали хора през последните над 200 години, написа bgdnes.bg.

Най-скорошната тайнственост е тази с похитителят на самолети Д. Б. Купър, който отвлича аероплан „ Боинг 727 “. Това се случва на 24 ноември 1974 година във въздушното пространство сред Портланд, Орегон и Сиатъл, Вашингтон. Тогава Купър взима 200 000 $ откуп, който сега се равняват на близо 2 милиона $, скача с парашут в неопределеност. Скокът е сбъднат от 4 км. в Орегон. Независимо, че го издирвали хиляди хора, обирджията не бил открит. Въпреки извършеното обстойно търсене с хайки и следствие на ФБР причинителят в никакъв случай не е открит или разпознат.

 Рисунка на Д. Б. Купър, формирана от ФБР, 1972 година

Рисунка на Д. Б. Купър, формирана от ФБР, 1972 година

През 1978 година мистериозно изчезва капитан Валентич. Тогава австралийският водач Фридрих Валентич излетява и видя в небето някакъв чудноват обект. Летецът неотложно оповестява за това на диспечерите, само че явно е прекомерно късно. Минути по-късно Валентич и самолетът му изчезват от радарните екрани. Издирвателно-спасителната акция не дава никакъв резултат и изгубването му остава тайнственост.

Друга мистерия е тази със лейтенант Феликс Монкла. На 23 ноември 1953 година военни радари засичат летящ незнаен обект над езерото Мичиган. Във въздуха е вдигнат изтребител F-89C, пилотиран от лейтенант Феликс Монкла, с цел да прехване подозрителното летящо тяло. Но щом изтребителят се доближава до обекта, и двете светлинки изчезват от екраните на радарите. Чак през 2005 година самолетът на Монкла е открит на дъното на езерото Мичиган. Кабината се оказва компактно затворена, само че от самия водач няма и диря.

Феликс Монкла изчезва безследно

Само 4 години по-рано необяснимо изчезва американецът Джеймс Тетфорт. Това се случва през декември 1949 година, до момента в който Тетфорт пътува с рейс към Бенингтън – там се намира домът му. За финален път Джеймс е забелязан, че спи на своята седалка. Но когато рейсът дойде на неговата спирка, Тетфор като че ли се е изпарил във въздуха без диря. Багажът му по този начин си стои в рейса. Изчезването на Тетфорт към момента си остава мистерия.

През ноември 1930 година след нескончаем поход ловджия на име Джо Лебъл се озовава близо до познато му населено място на ескимоси, които живеят на брега на езеро. Той взема решение да потърси заслон за нощувка. Обаче тогавашното процъфтяващо населено място се оказва изцяло празно. Сякаш всички поданици небрежно са напуснали домовете си и са поели в незнайна посока. Джо попада на нещо извънредно притеснително. В една от къщите към момента къкри манджа на печката, а в друга на пода са оставени недоушити ръкавици, от които стърчи игла. До ден сегашен няма рационално пояснение на изгубването на ескимосите.

Погледжайки още по-далеч, през 1815 година един прислужник на име Дидерици влиза в банка, с цел да изтегли парите на своя починал стопанин, като се престорил на него – облича облеклата му и се гримира усърдно. Неговият простоват проект се проваля и е хванат на място. В съда измамникът е наказан на 10 години затвор. В протоколите на пандиза е записано, че когато Дидерици излязъл на разходка дружно с други пандизчии, се случва нещо необяснимо. Затворникът постепенно стартира да става незабележим и най-после просто се липсващ. От него не остава нищо с изключение на оковите, които били на крайници и ръцете му. Това става през смаяния взор както на надзирателите, по този начин и на пандизчиите. Всички единомислещо настояват, че Дидерици последователно станал транспарантен, до момента в който изцяло липсващ. Всички опити на следователите да разнищят този случай се провалят. Затворническите управляващи приключват следствието и афишират, че всичко е станало по „ Божия воля “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР