Ето какво заяви проф. Асен Балтов. Не мисля, че хората

...
Ето какво заяви проф. Асен Балтов. Не мисля, че хората
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов с мрачна прогноза за пика на епидемията

Ето какво съобщи проф. Асен Балтов.

Не мисля, че хората си дават сметка какво е ковид.Много хора мислят, че това е международна интрига., На тях ще им кажа – елате в „ Пирогов “, с цел да ви покажа какво значи въпросната интрига. Това е реалност и апелирам всички да съблюдават разпоредбите и да си стоят у дома. Нека ограничим провалите.

За Пирогов статистиката ни е тежка. Минали са към 100 пациенти с ковид. Сега на лекуване са 40. Изписани са към 40, а са умряли 22-а “, съобщи Балтов.

„ Имаме тежки 8 пациенти “, разясни Балтов, добавяйки, че са на апаратна вентилация.

„ Двама са под 60 години от тях, а другите са над 60 години и с съпътстващи болести “, призна той.

„ Най-податливи на COVID-19 са хората със сърдечно-съдови болести, хора с онкозаболявания, които са в ремисия и хора, които имат диабет. Това са трите най-сериозни съпътстващи премеждия “, съобщи Балтов.

По думите му има доста дребни деца, които са инфектирани, само че най-малко карат болестта леко. Балтов добави, че това не е елементарен грип.

„ Хората идват при нас със сини устни, когато не им стига въздухът. Те имат дихателна непълнота към този момент, а това затормозява сърдечната активност. Всички тъкани страдат от неналичието на О2. Всичко се поврежда. Помощ би трябвало да се търси тоста по рано “, счита Балтов.

„ Може да се получат и мозъчни увреждания поради COVID-19. Увреждат се микросъдовете – стават микротромбози. Те могат да са в бъбреците, мозъка, черния дроб – на всички места. Имат афинитет към белите дробове в 90%, само че има и други 10 “, сподели той.

„ Имаме 5 инфектирани сътрудници – двама лекари, три сестри и един санитар може би е болен. Четирима от тях са в болничното заведение “, сподели шефът на „ Пирогов “.

„ Има боязън и в личния състав, само че това е нещо човешко. Все повече сътрудници обаче към този момент претръпват и осъзнават, че персоналните защитни средства и хигиената понижават риска от болест до най-малко “, сподели той. По думите му в болничното заведение все още има 120 респиратора.

На въпрос по кое време ще е пикът на болестта Балтов отговори, че 40 души, колкото има в този момент, не значи, че сме в него.

За жал най-рано след 10 дни ще се видят какви са резултатите на великото преселение на софиянци. Дано множеството най-малко да са решили да си останат за по-дълго по вилите си, тъй като в случай че се върнат след седмица, рискът се усилва неведнъж.

„ Една численост към 100 души на ден, ще приказва, че наближаваме пика. Дано обаче множеството да не се постанова да са на апаратно дишане. Мисля, че това, което вършим като ограничения, е доста хубаво “, сподели той.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР