Ето какво споделят сериозните автоентусиасти от сайта CarBuzz по повод

...
Ето какво споделят сериозните автоентусиасти от сайта CarBuzz по повод
Коментари Харесай

10 впечатляващи премиери от Седмицата на автомобилите в Монтерей

Ето какво споделят сериозните автоентусиасти от уеб страницата CarBuzz във връзка Седмицата на колите в Монтерей. Те са ни спретнали и приветлив лист на автомобилните министър председатели, раздрусали най-дълбоко тектоничните плочи на автомобилния свят. Нека чуем техните чисти и неподправени усещания.

Миналата година Седмицата на колите в Монтерей обезпечи на екипа на CarBuzz безсънни нощи, повтарящи се натоварвания на пръстите при писане и, за благополучие, розови очила за бъдещето на автомобилната промишленост. 

Най-важните моменти от събитието през 2022 година включваха McLaren Solus GT, Bugatti W16 Mistral и всеобщия любимец в лицето на Koenigsegg CC850. Трудно е да не се вълнуваме за бъдещето в светлината на такива невероятни машини, само че дали феерията през 2023 година ще може да конкурира миналогодишната?

Оказва се, че тази година е също толкоз наситена с невероятни машини. Десетки нови коли се появяват за първи път, само че ние съкратихме листата (без да го подреждаме по специфичен начин) до 10 отличителни министър председатели.

Mercedes-AMG GT

Изцяло новият AMG GT преди малко се появи, а значимата вест е, че той резервира именитата настройка V8, прибавя алтернатива за две задни седалки и към този момент се предлага с AWD. Във върховата си форма той генерира 577 к.с., само че чакаме в недалечно бъдеще тази мощ да бъде засенчена от хибридна версия с мощ над 840 к.с.

Сред акцентите са интензивно „ аеро “, хидравлично ръководено интензивно окачване, автоматизирано „ стесняващи се “ седалки и регистратор на данни AMG Track Pace. Последното е изключително удивително, защото може да инструктира лидера къде губи време на пистата, като демонстрира оптималните точки за прекъсване и завиване.

11 варианти за цвят, осем нови дизайна на джантите и няколко пакета за външен дизайн значат, че това е автомобил, който можете да извършите собствен личен с лекост.

И е безусловно прелестен. На по-дълбока информация за новото потомство Mercedes-Benz AMG GT можете да се насладите тук.

Ford Mustang GTD

Никой не очакваше това. Ford реши, че Mustang S650 може да направи освен това от това да се оправи с най-хубавите в света на моторните спортове за спортни коли, и реши да се изправи против европейския хайлайф на суперавтомобилите – в личния им двор. 

Задвижваният с 5,2-литров V8 с компресор суперавтомобил Mustang GTD  създава към 800 коня и си е сложил амбициозна цел – обиколка на Нюрбургринг под 7 минути.

Екзотичните детайли включват автоматизирана трансмисия с двоен съединител, карбонов задвижващ вал, смазване със изсъхнал картер, усъвършенствана аеродинамика и даже елементи от остарели изтребители Lockheed Martin F-22. ю

Всичко това си има цена – и то висока. Готови ли сте за това? $300,000. Да, това е доста за един Mustang. Но това е обикновено, когато става дума за знаменит суперавтомобил въз основата на GT3, създаден в мощно лимитирани бройки.

Най-хубавото от всичко е, че той е сертифициран за придвижване по улиците. Искаме подобен – доста.

Lamborghini Lanzador

Надявахме се, че Lamborghini ще се възползва от опцията да пусне първия си сериен автомобил с електрическа батерия като съвременна интерпретация на изцяло прелестната идея Estoque, само че концепцията, която ни беше показана, е с остри линии и нападателни ъгли, която може да бъде сбъркана с най-новия китайски електрически кросоувър. Авторът не е негов почитател, само че купувачите ще бъдат очаровани и по тази причина това е толкоз значим автомобил.

Надяваме се, че стилът ще бъде усъвършенстван за окончателната индустриална версия, само че това, което в действителност има значение, е, че този тип автомобил (електрически) разрешава на Lamborghini да не бърза да прави други коли без излъчвания от ауспуха.

Като идея мощността не е разкрита, единствено че ще генерира повече от един мегават, или 1340 к.с., само че Сант’Агата желае да даде на електрическия автомобил интензивно окачване, интелигентно систематизиране на въртящия миг и дейна аеродинамика. Дали това ще е задоволително, с цел да ни помогне да не обръщаме внимание на дизайна? Времето ще покаже.

Zenvo Aurora

За благополучие, към момента има някои клинично луди автомобилни компании, а Zenvo е покрай върха на листата. 

Нейният суперавтомобил Aurora твърди, че е кадърен да развие 450 км/ч, само че в действителност забавната и умна част на Aurora е, че се задвижва от 6,6-литров V12 с четири турбокомпресора и до три електромотора.

Предлагат се две спецификации – олекотена версия Agil и гранд турър, наименуван Tur – с оптималната мощ до 1850 к.с. и 1700 Нм въртящ миг. 

Шасито му е едно от най-твърдите, правени в миналото, а сухото тегло на цялата машина е под 1451 кг. От всеки вид ще бъдат създадени единствено по 50 бройки и в случай че изказванията са точни, ще гледаме хиперавтомобил, който може да доближи 394 км/ч по-бързо от рекордьора Koenigsegg Regera.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Безброй производители на коли настояват, че оферират услуги по поръчка или че са произвели неповторими коли по поръчка, само че единствено Rolls-Royce наподобява схваща изцяло тази идея. 

La Rose Noire е първото от четирите творения на Droptail, които ще бъдат създадени, а подготовката му лишава четири години. Измислени са нови процеси на боядисване, поръчковият часовник AP се показва по електронен път от арматурното табло и даже шасито е направено по поръчка на подразделението Rolls-Royce Coachbuild, което значи, че никой елементарен Ролс няма да може да го употребява.

Има даже поръчкова годишна продукция шампанско в бутилка, съответстваща на неповторимото покритие на автомобила, което единствено по себе си е въодушевено от изменяща цвета си френска роза. 

Има движеща се бариера на централната подпора, преносим покрив от въглеродни нишки с електрохромно затъмняване и ръчно боядисани, ръчно полирани детайли на радиаторната решетка и елементи на колелата. CarBuzz си резервират правото да изработят специфичен материал за този Rolls-Royce.

Maserati MCXtrema

Еволюция на миналогодишната концепция Project24, Maserati MCXtrema е рискова итерация на суперавтомобила Maserati MC20. Като подобен той се задвижва от същия V6 с две турбини Nettuno, само че вместо да предлага единствено 621 к.с., MCXtrema доближава до 730. 

Това е играчка единствено за писта, тъй че ще бъде по-лека от елементарния MC20 – 1249 кг суха маса, реализирана посредством монокок от въглеродни нишки и съответстваща каросерия.

Мислете за него като за спортен автомобил Maserati GT2, освободен от оковите на проведените правила за моторни спортове. Цената все още на писане на публикацията е мистерия, само че това няма значение, тъй като всичките 62 автомобила към този момент са намерили притежатели.

Automobili Pininfarina B95

Италианската дизайнерска къща напоследък е тъкмо такава, само че в последно време Automobili Pininfarina ни напомня какво значи първата част от името й.

Кулминацията е нов електромобил, произвеждащ скандалните 1900 к.с. Ще бъдат създадени единствено 10 хиперавтомобила Automobili Pininfarina B95, всеки от които ще коства към 4,8 млн. $.

Четиримоторният хиперавтомобил доближава до 96 км/ч за по-малко от две секунди и развива оптималната скорост от 300 км/ч.

Първият каросериен автомобил на Pininfarina е вманиачен за това, че няма обикновено предно стъкло, само че животът в тази въздушна бликам ще е сложен и не е изненада, че компанията ще даде на купувачите каски по поръчка, които могат да бъдат боядисани, с цел да подхождат на съответния автомобил.

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Автомобилът с най-дългото име в този лист има за цел да бъде и един от най-бързите на писта. Hennessey Venom F5 Revolution Roadster беше показан на Седмицата на колите в Монтерей в „ гол “ въглерод – първият подобен модел за основаната в Тексас компания.

Подобно на елементарния Venom F5 Roadster (и на версиите купе), този автомобил се задвижва от 6,6-литров V8 с две турбини, произвеждащ 1817 к.с., само че също така има по-големи сплитери във всеки край, нови предни аеро плоскости и огромно задно крило. Окачването също е модифицирано.

От Hennessey не са създали никакви изказвания за достиженията си и не са си сложили за цел да реализират съответен връх за обиколка, само че като се има поради съставените елементи, се надяваме да забележим няколко паднали върха.

Czinger 21C Blackbird Edition

Специалното издание на Czinger 21C постоянно е щяло да бъде готино, само че когато е въодушевено от Lockheed Martin SR-71 „ Blackbird “, ни трябват по-добри епитети.

21C Blackbird Edition генерира 1350 к.с. (със 100 повече от така и така неуместния общоприет 21C) и дано не забравяме, че тази мощ идва от невероятния 2,88-литров V8, комбиниран с електрически мотори.

За да отдаде респект на Blackbird, карбоновата каросерия на автомобила е боядисана в черно Jet Black, колелата са въодушевени от изгледа от горната страна надолу на SR-71, а ауспуховите отвори са завършени по този начин, че да наподобяват на форсажите на самолета.

Не ни интересува дали Czinger в миналото ще потвърди изказванието си, че създава най-бързия автомобил в света. С него се сбъдват фантазиите на водачите на изтребители, а това единствено по себе си е почтено за хвалба.

RUF разкрива

Завършваме с тройка модели. Световноизвестният производител на спортни коли (не е тунер) RUF показа три нови автомобила в Монтерей. Един от тях е RUF CTR3 Evo, като добавката значи, че това е по-екстремна версия на сходния на 911 GT2 CTR3.

Вместо 775 к.с., получавате 800 коня, които разрешават ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди и оптималната скорост от 378 км/ч. Най-мощният автомобил на RUF досега е същински звяр.

Ако животът с дълга опашка не е за вас, може би роудстърът без покрив е за вас. RUF Spyder R е оборудван с 4,0-литров плосък шестцилиндров мотор с естествено пълнене, генериращ 508 к.с., само че главният акцент е каросерията, която няма същинско предно стъкло или покрив. Това е нещо като бюджетно Ferrari Monza SP2, само че въпреки всичко ще направи огромна яма в доверителния ви фонд.

И най-после, имаме RUF Tribute – състезателен автомобил, задвижван от 3,6-литров плосък шестцилиндров мотор с две турбини и въздушно изстудяване, генериращ 543 к.с. Двигателят е напълно нов и е планиран от създателя на компанията Алоис Руф.

Стилът от остарялата школа с задоволително модерност характеризира всички творения на RUF и този не е по-различен. Като „ любовно писмо към въздушното изстудяване “, той сигурно ще бъде шлагер измежду пуристите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР