Ето какво сподели Светослава Енчева: Дълги години съм живяла в

...
Ето какво сподели Светослава Енчева: Дълги години съм живяла в
Коментари Харесай

Майка от Варна в потрес: Остри стъкла дебнат в храна от детската кухня!


Ето какво показа Светослава Енчева: " Дълги години съм живяла в Дубай. Завърнахме се със фамилията ми във Варна преди 10 месеца, когато се роди детето ми с концепцията да си го отгледам в този хубав град, който обичам. В събота обаче останах потресена от това, на което станах очевидец. Притеснена и възмутена съм, тъй като в случай че не бях реагирала аз и няколко други майки, можеше  " находката " в храната от детска кухня " Карамфил " да отиде право в гърлото на някое бебе и не ми се мисли какво щеше да се случи тогава. Бях от последните на опашката, когато пред мен дамата, която разсипва храната, затрака с черпака по дъното на тенджерата, от която разсипва, след което изкара две големи стъкла от дъното на съда с десерт на децата.

Не знаех по какъв начин да отвръщам. Майките пред мен също станаха очевидци на това и се ужасиха не по-малко. Пред мен на опашката чакаха над 100 майки. Вероятността в бурканчето на всяко от децата им да е попаднало късче от счупено стъкло е голяма. Досега постоянно съм била доста удовлетворена от храната в кухнята, разнообразна е, уравновесена е, разгадавам на диетолозите, които приготвят менюто. Именно по тази причина съм записала детето си на кухня, не че не мога да му сготвя сама вкъщи.

Не бих желала да хвърляме упреци върху цялата кухня и всички работещи там. Но е реалност, че някой е направил пакост и не се е постарал да поправи грешката, рискувайки здравето и живота на най-малките. Подадох сигнал до РЗИ-Варна. Предполагам, че ще бъде осъществена инспекция. Решена съм да сезирам и останалите способени органи. Жената в кухнята доста се тормози, че може да бъде уволнена, в случай че казусът се разчуе, само че аз не мисля, че виновността е нейна. Някой, който подготвя десерта от круши, е изпуснал стъклата, разчитайки, че при пасирането те ще бъдат смлени, само че и по този начин да е, отново е доста рисково за децата ни. За мен това е цялостен парадокс и се надявам да бъде открита повода за това нарушаване ", разяснява за медията ни Светослава. 

Ден преди да се свърже с нас тя е споделила информацията в групата " Варненски мамчета ", а написаното провокира вълна от мнения. Голяма част от членуващите в групата майки обаче са безапелационни, че би трябвало да има непоколебим надзор върху храната в детските кухни и да не се позволяват сходни нарушавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР