Ето какво ще се случи с цените на лекарствата у

...
Ето какво ще се случи с цените на лекарствата у
Коментари Харесай

Експерт направи шокираща прогноза за цените на лекарствата

Ето какво ще се случи с цените на медикаментите у нас

Експерт разкри какво ще се случи с цената на медикаментите. Те ще продължат да се подвигат. Това се дължи а всеобщо покачване на доставните цени. На първо място повода за това е по-скъпият ток, а по-късно и по-скъпият превоз и доставка на първични материали. Между 3 и 20% е предстоящото нарастване в цените на медикаменти и хранителни добавки.

Николай Костов, който е ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки, направи прогноза за идното повишаване на цените на медикаментите пред Труд бг, написа БЛИЦ, базирайки се на изданието.

Експертът акцентира, че претекстовете на доставчиците са същите, както и на строителите и на всички останали.

Увеличението в цените се дължи и на инфлацията, която скочи до 7 %. При другите артикули нарастването е друго, само че то варира сред 3 и 20%.

 Костов съобщи, че огромно е нарастване в цените на медикаментите, които се продават без лекарско наставление, макар че всички медикаменти имат пределна цена, която контролирана по закон.

Най-голямо е нарастването на питателните добавки, които не се контролират посредством закон. Заради пандемията се усили търсенето на артикули за стимулиране на имунитета. Повишението при тях може да е повече от 20%, предвижда специалистът.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР