Ето какво се случва, когато държавен глава не го е

...
Ето какво се случва, когато държавен глава не го е
Коментари Харесай

Мисията на Русия в ООН: „Още десетки хиляди украинци ще отидат в месомелачката“

„ Ето какво се случва, когато държавен глава не го е грижа за личния си народ и продаде страната си. Няма какво да честваме “, написа той в „ X “, наричайки Украйна антируска „ частна военна компания “.

Дипломатът сподели, че в този момент тя „ ще действа още малко, повече пари ще свършат в джобовете им, повече оръжия ще бъдат откраднати и десетки хиляди украинци ще отидат в месомелачката„.

„ Но безславният завършек на режима в Киев е неминуем, без значение от този новия пакет помощ и всички напразни старания на техните поддръжници в Съединени американски щати и НАТО “, акцентира той.

Европейската комисия и НАТО обаче приветстваха решението на Камарата на представителите в Съединени американски щати за помощта да Украйна.

Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, Снимка: EPA/BGNES

„ Приветствам преобладаващия позитивен избор от Камарата на представителите. Украйна заслужава цялата поддръжка, която може да получи против Русия. Сега настояваме американския Сенат да я гласоподава допустимо най-бързо, защото на карта са заложени животи. Трансатлантическите сътрудници са обединени в поддръжка на свободата и демокрацията “, написа в „ Х “ председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в същата платформа:

„ Приветствам утвърждението от страна на Камарата на представителите на нов огромен пакет помощ за Украйна. Украйна употребява оръжията, обезпечени от  съдружниците от НАТО, с цел да унищожи съветските. Това ни дава повече сигурност на всички нас – в Европа и в Северна Америка “.

„ Приветствам вота в Камарата на представителите, с който бе утвърдена извънредно нужната и основна помощ от 60 милиарда $ за Украйна “, написа в „ Туитър “ ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. „ Това изпраща явен сигнал до Кремъл – тези, които имат вяра в свободата и хартата на Организация на обединените нации, ще продължат да поддържат Украйна и нейният народ “, споделя още Мишел.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ 

„ Благодарен съм на Камарата (на представителите), на двете партии и персонално на председателя Майк Джонсън за решението, което резервира верния ход на историята “, написа Зеленски в обществената платформа „ Х “.

Източник: БНР

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР