Ето какво прогнозира в профила си във Фейсбук математикът проф.

...
Ето какво прогнозира в профила си във Фейсбук математикът проф.
Коментари Харесай

Математик: Ако няма изцепки, няма да има и тотален локдаун

Ето какво предвижда в профила си във Facebook математикът проф. Николай Витанов за развиването на ковид у нас:

„ Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 24 януари 2022

1. Картата на осведомителния портал за обстановката с стадиите по райони с прогноза за след 5 дни. Както писах към този момент, по тази карта ще стартира да се появява алено в огромни количества. Два от районите са на границата да влязат в алената зона (Етап 3). Утре към този момент би трябвало да са там и упованията са поява на червен цвят за Регион 1 (западна България) и Регион 5 (Бургас-Стара Загора). Регион 3 (около Варна) се е насочил към жълтата зона, с огромна възможност в сряда ще е към този момент там. До края на седмицата и останалите два района с огромна възможност ще влязат в алената зона. Но, които четете тези сводки, не се изненадвате. Писах ви, че картата се чака да почервенее. За трите сложни седмици също го знаете. Въпросът е да не допуснем картата да стане виолетова. От нас зависи.

2. През тази седмица ще стане ясно кой е прав: дали аз, който споделя, че чудовищни стойности на записаните нови случаи няма да бъдат достигнати или тези, които споделят, че ще бъдат достигнати. Моят мотив го знаете и той е учреден не на елементарни фитове на кривите, а на разбор на процесите зад числата: пожарът гори неравномерно и интензивно и това понижава вероятността за суперпожар (суперинтензивно горене на всичко едновременно). Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.16. Падна под 1.3. Това е удостоверение на теорията ми, че суперпожар не се чака. За да има подобен, цифрата би трябвало да подгони стойност 2. Чувам кряканици, че това число не можело да се счита всеки ден. Юрдечета благи, това число може да го смятате и всяка минута, стига да имате нужните данни.

3. Но в случай че Витанов е прав, че няма да има суперпожар, той ще излезе прав и за това, че няма да има цялостен локдаун в страната. Ама за какво съм говорел за себе си в трето лице само число. Ама то било симптом на душевен отклонения. Крякайте си, за де се чувствате значими. Говоря преднамерено за себе си в трето лице само число. Вместо да крякате, хванете почетете някоя хубава брошура по обществена връзка. Може и да ви светне, че в лудостта на Витанов постоянно има система. Пък в случай че не ви светне, крякайте си. ТОЙ, Витанов, не ви обръща внимание. Крякането ви дори МУ е от изгода. И като по този начин, ТОЙ има интерес да ви разкряква.

4. Ако беше останал остарелия проект, в този момент всичко трябваше да е затворено и пред Народното събрание щеше да има 100 000 -ни манифестации, че страната е затворена, а лечебните заведения са полупразни. Страната не е затворена, ограничаващи ограничения има, където се постанова. Простичък съвет от един, който може да счита – спазвайте ги и ще избегнем тоталния локдаун. Правете се на герои, заразявайте се, закарайте страната във виолетовата зона - и ще има цялостен локдаун. Засега нещата са добре - в случай че няма изцепки, няма да има и цялостен локдаун. Пък всеки самичък си преценява, какво да прави.

5. Още две карти, които да припомнят, че ситуацията е сериозна. На прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост областите, които не са в най-тъмночервено понижават. Картата на риска ни споделя, че рискът от продължаващо повишаване на случаите по никакъв начин не е дребен, дори е значителен. Пазете се, колкото можете. Това мога да ви кажа. Как да се пазите -по - добре, ще ви кажат медицинските експерти.

Това е. Желая здраве и триумфи. Пазете се, бъдете здрави и дано вирусът да ви заобикаля. Така ще избегнем и суперпожара и тоталния локдаун “.

.
.

Проф. Николай Витанов, Фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР