Ето какво пише тя:Аферата Румен Радев е единствена в историята

...
Ето какво пише тя:Аферата Румен Радев е единствена в историята
Коментари Харесай

Данка Радева от Пик: Радев системно гази законите. Честниятт човек е Мафията. Защо ГЕРБ за милостиви?

Ето какво написа тя:

" Аферата " Румен Радев " е единствена в историята ни. Но за какво ГЕРБ са толкоз милостиви към него?

Публикувахме в ПИК този документ за първи път през октомври 2016 година, месец преди президентските избори.

Румен Радев е назначил на два щата във Военновъздушни сили Десислава Ганчева, с която по това време е нямал брак, само че са живели на брачен начала в общ дом. Класически спор на ползи. Отделно с пари от бюджета на Военновъздушни сили е плащал наема на жилището й.

Тогава ни упрекнаха, че пущам предизборни компромати в интерес на ГЕРБ. А ние просто извадихме на бял свят едно фактическо и неоспоримо събитие.

Оказа се, че за Румен Радев е система да гази законите. Сега потъпка и Конституцията с указа за двойния жител Кирил Петков. И това отново се таксува в графата " комромати на мафията ".

Не бе, не мафията сътворява компромати за честния човек...Обратното - " честният човек " е мафията.

Има ли различен случай в политическата ни история, в който президентът е назначил жена си на държавна работа със личния си автограф, а след това е назначил непознат жител за български министър с достъп до класифицирана информация и секрети на НАТО и партньорските служби.

И това му се разминава, няма последици, няма импийчмънт, няма оставка, няма публичен ропот. Има необмислено безсрамие и рекламация за втори мандат.

Виновни сме всички ние. Имунната система на гражданското ни схващане е скапана и виновността не е в ковид. След решението на Конституционния съд площадите трябваше да са цялостни от ядосани българи. От ГЕРБ към този момент трябваше императивно да са поискали от Радев да излезе от конкуренцията и да са дали обещание, че ще му желаят импийчмънт в новия парламент.

Вместо това Бойко Борисов изяснява, че нямало да се занимава с " такива неща "...Народът щял да го импийчне.

Не, това не е отговорност на народа, а на политическата класа. Поне съгласно Конституцията. Народът би могъл да му покаже червен картон и да не го избере, само че парламентарно показаните сили са призвани да въздадат правдивост съгласно закона.

Демократите в Съединени американски щати подхванаха Тръмп с импийчмънт, когато към този момент не бе президент! Не може да има благосклонност в тази игра...



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР