Ето какво написа във Фейсбук по повод предлаганите по-строги мерки

...
Ето какво написа във Фейсбук по повод предлаганите по-строги мерки
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Предлаганите сега мерки са прекалени

Ето какво написа във Facebook във връзка предлаганите по-строги ограничения против ковид Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп ":

Не обичам фейсбукското всезнаене за ковид и го намирам за една от аргументите за суматоха. Но съм задължен пред себе си да наруша (може би едвам за повторно от пролетта насам) личната си умереност по тази тематика. Като откривател, с много сондажи по тематиката в последните месеци, и като жител мисля: предлаганите в този момент ограничения са прекомерни.

Времето за цялостно затваряне беше напролет и се справихме долу-горе добре. Сега е време за точност. Не виждам особена причина за затваряне, да вземем за пример, на заведения за хранене и магазини, че даже на молове. Просто погледнете какъв брой хора има там и без друго. Последиците за този бизнес и за страната ще са безразсъдно огромни. Донякъде споделям опасението за учебни заведения и детски заведения. Но точно ненапълно. Смятам, че опитът за оптимално обезпечаване на действително образование заслужава поддръжка.
Освен всичко, мъчно ще е числата за смъртността да спаднат до две-три седмици. Доколкото проследявам, смъртността се движи като " опашка ", дълго след пиковете. Ако властта мисли, че си икономисва картинките по тази тематика във ФБ (част от тях са много спекулативни, да), това няма напълно да се случи. След като е определен " шведски модел " у нас, ясно беше, че ще се стигне до неконтролируемо разпространяване с по-бързи изгледи и за отшумяване.

Разбирам здравното съсловие и неговото предпочитание за цялостно затваряне. И естествено, че животът и здравето са основата. Но по-добре прецизирайте през днешния ден и на следващия ден какво фактически работи.
И в действителност би било добре да спрат да се появяват ежеминутно лекари по малкия екран и да си приказват един на различен през медии кое е вярно, кое не е и прочие Нали сме на война!? Във военновременна обстановка не върви един военачалник да приказва на различен през тв приемника. И самите медии е добре да не са напълно отражение на Facebook, да не преекспонират и да не задават ненужно запъхтян звук. Това единствено прибавя безпорядък към към този момент наличния. И след това няма какво да се чудим на паническо презапасяване с медикаменти или даже напън над лечебни заведения. Протестните среди пък би трябвало най-сетне да решат дали ще горят маски или ще предлагат затваряне - против смъртността или против ограничението на свободата ще стачкуват. И най-много: властта е добре да се научи да приказва ясно и да носи отговорност.

А всички ние просто би трябвало да съблюдаваме ограниченията. За да пазим себе си, околните си и тези, които се грижат за здравето и живота ни!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР