Ето какво да очаквате от OnePlus, Honor, Xiaomi и други...

...
Ето какво да очаквате от OnePlus, Honor, Xiaomi и други...
Коментари Харесай

MWC 2024: Всичко, което може да очаквате

Ето какво да очаквате от OnePlus, Honor, Xiaomi и други...

Емил Василев 12:46 | 16.02.2024 5 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 16:25 | 12.02.2024

Най-неочаквано вълците-мутанти покрай Чернобил са развили резистентност против рака

IT НовиниДаниел Десподов - 9:34 | 15.02.2024

За първи път в историята спътник изпрати слънчева сила от космоса към Земята

ТелефониДаниел Десподов - 14:17 | 15.02.2024

Колко са хитри: iOS 17.4 ще разреши инсталирането на стратегии от трети страни, само че ще отстрани поддръжката на уеб приложенията в Европейски Съюз

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

) е напълно близо. Тазгодишното издание на годишното ревю за мобилни устройства ще стартира на 26 февруари.

Макар да е правилно, че в наши дни Apple, Samsung и Гугъл избират да запазят вътрешни анонсите на устройствата си – MWC, който още веднъж ще се организира в Барселона към момента е мястото, където би трябвало да бъде всеки, който е „ някой “ в промишлеността на смарт телефоните.

Кога ще се организира MWC 2024?

Тази година MWC 2024 ще организира от 26 до 29 февруари, макар че някои брифинги единствено за пресата ще се проведат ден по-рано – на 25 февруари. Тогава евентуално ще чуем първите мобилни анонси за тази година.

Както всяка година от 2006-а насам, MWC ще се организира на разнообразни места в Барселона, Испания.

Ето както може да очаквате от всяка от фирмите:

Samsung

Samsung евентуално ще показва новите функционалности на Galaxy AI на MWC 2024

Кога ще се организира презентацията: Понеделник, 26 февруари, 16:00 ч. българско време

Първото за годината събитие Galaxy Unpacked на Samsung бе хазаин на представянето на серията смарт телефони Galaxy S24, тъй че на MWC 2024 евентуално няма да забележим дебют на компанията с нови потребителски артикули. Въпреки това Samsung ще участва и удостовери това (чрез своя уебсайт), че ще показа своите нови „ цифрови, AI и облачни технологии “ на MWC.

Samsung провежда и бизнес среща на върха на MWC единствено с предложения в понеделник, на която ръководителите ще „ разкрият стратегическата визия на Samsung и ще разясняват основните пазарни трендове “.

Гугъл

Кога ще се организира презентацията: Няма информация

Гугъл нормално не е хазаин на основни анонси на MWC и не се чака това да се промени тази година. Все отново компанията ще участва, а късото изложение на страницата на Гугъл, обвързвана с MWC допуска, че Гугъл Cloud – т.е. пакетът от услуги на Гугъл за калкулации в облак ще бъде в центъра на всички известия.

OnePlus

Официален рекламен постер на OnePlus за OnePlus 11 Concept. Компанията показа концепцията на MWC 2023

Кога ще се организира презентацията: Няма информация

OnePlus употребява MWC 2023, с цел да покаже концептуална версия на OnePlus 11 и да разгласи, че работи по първия сгъваем OnePlus (който се оказа OnePlus Open). Възможно е компанията де предприеме сходен метод с новоизлезлия си смарт телефон OnePlus 12 на тазгодишното издание на MWC.

Все още не сме чули нищо за концептуален OnePlus 12, само че слуховете допускат, че OnePlus ще показа OnePlus Watch 2 на тазгодишното ревю. Твърди се, че това устройство ще бъде с по-голям AMOLED екран и ще работи с Wear OS 4. Това е същата операционна система, с която работи и Pixel Watch 2 на Гугъл.

HONOR

Honor може да дебютира с технология за следене на погледа на MWC 2024

Кога ще се организира презентацията: Понеделник, 26 февруари, 15:00 ч. българско време

Honor нормално прави огромни анонси на MWC и наподобява, че това ще се случи още веднъж през тази година. Бившето дъщерно сдружение на Huawei удостовери, че ще показа Honor Magic 6 Pro на европейския пазар в Барселона (след като към този момент дебютира с телефона в Китай предишния месец), и наподобява, че ще получим по-добър взор и към новите функционалности на Honor с изкуствен интелект в устройството.

Марката също по този начин удостовери, че версията Porsche Design на най-новия ѝ сгъваем телефон – Honor Magic V2 ще бъде показана на MWC 2024. Honor неотдавна разгласи съдействие с Gameloft. В резултат на него специфичната за сгъваемите устройства версия на Asphalt 9: Legends ще може да се играе на всички версии на Magic V2.

Huawei

Кога ще се организира презентацията: Неделя, 25 февруари, 17:30 ч. българско време

Тази година наличието на Huawei на MWC ще бъде отдадено на „ проучването на бъдещето на 5G “. С други думи, компанията няма да дебютира с нови устройства в Барселона. Вместо това евентуално ще чуем за последните ѝ нововъведения в региона на цифровата инфраструктура.

Nothing

Кога ще се организира презентацията: Няма информация

Nothing рядко афишира нови артикули на MWC, само че основаният в Лондон стартъп постоянно се възползва от опцията в Барселона да подразни почитателите за идните си министър председатели. През 2022 година да вземем за пример основният изпълнителен шеф на Nothing Карл Пей се постара да бъде видян с необявения тогава Nothing Phone 1, а през 2023 година Пей и Qualcomm организираха взаимна конференция. Тогава на нея те потвърдиха, че Nothing Phone 2 ще употребява процесор Snapdragon от 8-ма серия.

Nokia/HMD Global

Кога ще се организира презентацията: Неделя, 25 февруари, 13:30 ч. българско време

Nokia е главен участник в MWC. Миналата година компанията разгласи своите смарт телефони Nokia G22, Nokia C22 и Nokia C32. Така че на MWC 2024 може да забележим правоприемник на едно или и на трите от тези устройства. Въпреки това на страницата на Nokia за участниците в MWC не се загатват нови артикули, тъй че сме склонни да чакаме вместо това някои B2B известия.

Интересно е, че компанията майка на Nokia – HMD Global неотдавна разгласи проектите си да продава мобилни устройства, носещи по-малко известното име HMD. HMD Global към момента ще създава телефони с марката Nokia, само че компанията „ се приготвя да предложи още повече, в това число истински устройства HMD и телефони от напълно нови партньорства “.

Motorola

Motorola към момента не е удостоверила, че ще участва на MWC 2024, само че съгласно известията компанията майка на марката – Lenovo се готви да дебютира с първия в света транспарантен преносим компютър в Барселона този месец, тъй че има огромна възможност Motorola също да показа нови артикули (концептуални или други) на събитието.

Xiaomi

Xiaomi ще показа повече детайлности за SU7 EV на MWC 2024

Кога ще се организира презентацията: Неделя, 25 февруари, 17:00 ч. българско време

По всичко проличава, че китайският производител на мобилни устройства Xiaomi ще взе участие напълно на MWC 2024. Като начало компанията удостовери, че серията Xiaomi 14, включваща Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Ultra ще бъде оповестена на 25 февруари в Барселона. Носят се и клюки, че може да бъде показана и версия на 14 Ultra с титаниева рамка.

Очакваме Xiaomi да показа детайлности и за новите си устройства за образован дом. Най-големият анонс обаче наподобява ще бъде обвързван с артикул на четири колела. Постът на Xiaomi в X по отношение на MWC включва хаштаг #HumanCarHome, тъй че сме сигурни, че в Барселона ще забележим повече за SU7 EV (електромобила на компанията).

„ Xiaomi ще се съревновава с Porsche и Tesla и ще сътвори автомобил-мечта за новата епоха на автомобилната промишленост. “

заяви основният изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Джун в неотдавнашно изказване
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР