Ето какви ще са студентските такси в държавните университети през

...
Ето какви ще са студентските такси в държавните университети през
Коментари Харесай

Ето какви ще са студентските такси в държавните университети през следващата учебна година


Ето какви ще са студентските такси в държавните университети през идната образователна година. Министерският съвет утвърди таксите, които ще заплащат студентите и докторантите в постоянна и задочна форма на образование в държавните висши учебни заведения и научните организации
Средният размер на годишната такса за образование на студенти ще бъде 1010 леваСредният размер на таксата за кандидатстване – 60 лв..Средният размер на годишната такса за образование в държавните висши военни училища ще бъде в размер на 1150 леваСредният размер на таксата за кандидатстване – 50 лв..Средният размер на годишната такса за образование на докторантите в държавните висши учебни заведения ще бъде 1350 леваСредният размер на годишната такса за образование на докторантите в научните организации ще бъде 700 лв.
Държавата ще обезпечава средства за образованието на 43 198 новоприети студенти през академичната 2024/2025 година в 38 държавни висши учебни заведения (включително и военните).
Общият брой на одобряваните студенти,
за които страната обезпечава средства за прехрана на образованието през образователната 2024-2025 година ще бъде повишен по отношение на миналогодишния с 569 места. Повече места спрямо образователната 2023-2024 година ще бъдат одобрени в
30 професионални посоки,
като част от тях са: „ Здравни грижи “, „ Обществено здраве “, „ Теория и ръководство на образованието “, „ Растениевъдство “, „ Енергетика “, „ Национална сигурност “, „ Металургия “, „ Военно дело “ и други.
През новата академична година ще
бъдат признати 2136 докторанти в държавните висши учебни заведения, от които 1641 в постоянна и 495 в задочна форма на образование. 343 ще са докторантите в научните организации, от които 206 в Българската академия на науките и 71 в Селскостопанска академия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР