Ето как да се отървете от милиумите в домашни условия

...
Ето как да се отървете от милиумите в домашни условия
Коментари Харесай

Ето как да се отървете от милиумите в домашни условия

Ето по какъв начин да се отървете от милиумите в домашни условия

Представяме ви няколко предписания, които ще ви оказват помощ да се справите с казуса бързо и по натурален метод.

Милиумите са бели точки, които най-често се бъркат с акне. Тези дребни пъпчици са с бял или жълт цвят за разлика от акнето и черните точки, не трябва да бъдат стискани. Те се появяват вследствие на непотребния кератин.

Милиумите нормално се появяват към очите, клепачите и бузите, само че може да се виждат и по други елементи на тялото.

Разбира се, можете да ги премахнете оперативно, само че има по-прости и естествени способи, които няма да навредят на здравето и няма да оставят белези.

По-долу са разказани пет елементарни предписания, които ще ви избавят от милиумите по естествения метод:

1.Ябълков оцет и маринована царевица
Смесете ябълковия оцет и маринованата царевица до гладка примес. Нанесете върху засегнатата област и оставете да работи 30 минути. Измийте с вода и сапун. Милиумите ще изчезнат след няколко дни.

2.Мед
Медът освен овлажнява и подхранва кожата, само че и отстрани милиумите – просто нанасяйте мед на засегнатата област няколко пъти дневно.

3.Горещ компрес
Накиснете чиста забрадка във вряла вода, по-късно, когато е топла, поставете я върху лицето си и я оставете за 15 минути. Повтаряйте процеса всеки ден и с времето милиумите ще изчезнат.

4.Захар, зехтин и лимон
Тази скраб е една от най-хубавите предписания за лекуване на милиуми. Смесете сока от 1 лимон с 2 супени лъжици захар и малко количество зехтин до еднородна примес.

Нанесете на лицето, оставете да работи 15-20 минути, по-късно изплакнете с вода. Правете процедурата всяка вечер преди лягане, защото би трябвало да избягвате слънцето, в случай че нанасяте лимонен сок върху кожата си.

5.Етерично масло от чаено дърво
Маслото от чаено дърво е отлично за разчистване на кожата и оказва помощ за изцеление на милиумите по лицето. Нанасяйте етерично масло от чаено дърво всяка вечер преди лягане, а на идващия ден измийте лицето си, както нормално.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР