Ето как да “отключите лечебните свойства на куркумата Често мислим, че

...
Ето как да “отключите лечебните свойства на куркумата
Често мислим, че
Коментари Харесай

Ето как да “отключите” лечебните свойства на куркумата

Ето по какъв начин да “отключите ” лечебните свойства на куркумата

Често мислим, че е задоволително единствено да консумираме някои здравословни храни или да ги одобряваме като добавка и това ще е задоволително и те ще създадат чудеса.

Това, което забравяме, е, че за доста хранителни артикули има верен метод, по който да се употребяват, с цел да можем в действителност да почувстваме техните резултати.

Следващият път, когато желаете да укрепите тялото си или да се борите с инфектиране, евентуално ще посегнете към куркумата, само че имайте поради, че тази съставна част се употребява по избран метод, с цел да получите мечтаните резултати.

А точно, куркумата би трябвало постоянно да се комбинира с маслен артикул, защото куркуминът (лекарственото вещество) е разтворим в мазнини и по този начин реализира своя резултат.

Също по този начин би трябвало да се загрее и комбинира с черен пипер, което усилва резултата му до 1000 пъти.

“Златната паста ” от куркума е отлична добавка към ястия и чай

Основната съставна част на “Златната паста ” е куркумата или индийския шафран, суперподправка с противовъзпалителни, антиоксидантни и детоксикационни свойства.

Известна е също като натурален болкоуспокоител. Тъй като нашето тяло мъчно усвоява куркумата, прибавете зехтин и пипер към “Златната паста ”, което ще ви помогне да усвоите подправката.

Съставки за “Златна паста ”:

125 мл. куркума на прахуляк

250 мл. вода

1 ½ чаена лъжичка надробен черен пипер

70 мл. зехтин или кокосово масло

Начин на подготвяне:

1. Към водата прибавете куркума, по-късно се оставя на спокоен огън и се разбърква за към 6-10 минути, до момента в който получите гъста паста.

2. Ако мислите, че пастата е прекомерно рядка, прибавете малко куркума, а в случай че е прекомерно гъста, по-късно разредете с вода. Пастата би трябвало да се подготвя непрестанно на спокоен огън без да завира, тъй като съставките й ще изгубят лечебните си свойства.

3. Накрая прибавете пипер и зехтин. Продължете да бъркате, с цел да се свържат добре съставките.

4. Дръпнете пастата от огъня и я оставете да се охлади. Можете да съхранявате пастата в буркан в хладилника до 2 седмици, защото резултатът й понижава след този интервал.

Употреба:

Ако я употребявате като допълнение към ястията, “Златната паста ” се прибавя към края на готвенето, тъй че питателните свойства да се запазят. Отлично добавя усетите на ястия с фасул.

Може да се употребява и като чай: дребна чаена лъжичка се прибавя към топла вода, разбърква се, прибавя се чаена лъжичка мед или подсладител по избор.

Може да се прибавя към сокове.

Една чаена лъжичка паста се прибавя към зеленчукови супи, варива или крем супи.

Добавя се и към варен ориз и зеленчуци, за възстановяване на усета.

Може да се употребява към растително мляко като “Златна напитка ”.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР