Ето и цялата позиция на обединението: „На 15-ти юли 2020

...
Ето и цялата позиция на обединението: „На 15-ти юли 2020
Коментари Харесай

„Брюксел за България“ напомнят: Искаме отстраняване на Гешев, съдебна реформа, промяна на изборния закон и лустрация

Ето и цялата позиция на обединяването:

„ На 15-ти юли 2020 българи в Брюксел за първи път се събрахме на митинг в центъра на столицата на Европейския съюз. Недоволството си от ръководството в България изразявахме неведнъж цяла година. Искахме оставка на Борисов и неговия кабинет, оставка на Гешев, промяна в правосъдната система... Но най-важното ни искане беше смяна, а не замяна.

В идните дни, или година по-късно от оня 15-ти юли, ще бъде конституирано новото Народно заседание и новото държавно управление.

Ние, от „ Брюксел за България “, желаеме да напомним своите претенции още веднъж, тъй като те остават годни и през днешния ден. А ние пък оставаме в подготвеност да подновим нашите митинги, при положение, че новата власт в лицето на депутатите от парламентарно показаните сили и новото държавно управление не подхващат незабавни дейности по отношение на:

- Отстраняване на Иван Гешев като основен прокурор и на сегашния Висш правосъден съвет. Съответно кристално чиста и самостоятелна процедура по избиране на нов основен прокурор и Висш правосъден съвет, които да работят за определяне на господство на закона в България;

- Съдебна промяна , която да почисти всички подозрения за зависимости и която да е поръчител за действителна битка с корупцията;

- Промяна на изборния закон за гарантиране на почтени и свободни избори посредством въвеждане на отдалечено гласуване;

- Законодателни промени , които подсигуряват независимостта на медиите и управляват тяхното финансиране;

- Лустрация , за недопускане на някогашни сътрудници на Държавна сигурност до висши държавни постове.

Оттам насетне България може да стартира да се изправя на крайници, а новото държавно управление да работи ускорено за привличане на вложения, пренасочване на средства от нечии джобове към обучение и нововъведения и още доста други промени в обособените браншове. За да може Родината ни да се трансформира в образец за съвременна и развита страна, а не да продължи да бъде образец за най-бедна и най-корумпирана.

Напомняме на новите избраници, че нашата памет не е къса и че ние протестираме не с цел да бъде конфигуриран някой някъде на някое държавно кресло, а да назначим този някой, с цел да служи на нас, а не на задкулисието.

Напомняме, че ние, жителите, не служим единствено с цел да дадем гласа си, с цел да може някой просто да се възползва от него. Ние, жителите, сме част от гражданското общество, т.е. суверенът, чиято роля е да бъде коректив на властта и от чиито претенции тази власт да се управлява.

Надяваме се да сме ясни и добре разбрани. Особено от „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР