Ето го и първият SUV модел на Rolls-Royce! Той носи

...
Ето го и първият SUV модел на Rolls-Royce! Той носи
Коментари Харесай

Диамант в пясъка

 20-2-6kol

Ето го и първият SUV модел на Rolls-Royce! Той носи скъпоценното име Cullinan, защото е кръстен на най-големия елмаз в света (621 грама или 3106 карата), открит през 1905 година в Южна Африка и накълцан на брилянти, някои от които красят английската корона. Символиката е ясна – това ще бъде най-желаният и най-ценният автомобил с нараснала проходимост. Цената му още не е публично оповестена, само че се чака да бъде от 350 000 евро нагоре.

 20-3-6kol

В своята 114-годишна история Rolls-Royce създава единствено лимузини, от които 80% още са в придвижване, въпреки да са навъртели доста километри и години. Консервативната английска компания е една от последните, които се предават под диктата на автомобилната мода да се купуват SUV-ове. На по-ранен стадий това се случи с Bentley и Jaguar, а напълно неотдавна и с Lamborghini – всички те към този момент оферират SUV модели.

 Rolls-Royce Phantom

На външен тип Cullinan наподобява на Phantom с висок покрив и ампутиран багажник. Инженерите на Rolls-Royce дефинират новия модел като „ първия триобемен SUV ”, тъй като пасажерите са отделени от багажника със стъклена бариера за по-добра изолираност на кабината. За английската марка тишината в купето е нещо свещено и би трябвало прецизно да се пази. Товарният отсек има съдържимост 560 л до щората, само че размерът нараства до 1930 л при прегъване на  задните облегалки и дава опция за транспорт на предмети с дължина до 2,25 м.

 ampnet_photo_20180509_148199

Това е първият Rolls-Royce в историята, който предлага „ простосмъртното ” улеснение на сгъваемите седалки. Дали Cullinan ще се трансформира в фамилен автомобил, който транспортира детски колички, кучешки кафези или хладилници? Едва ли. По-скоро притежателите ще товарят огромни на размери творби на изкуството. Друга практична функционалност е двойната врата на багажника. Тя се отваря по този начин, че долната й част се трансформира в платформа за пикник с две седалки и масичка. От желанията на купувача зависи дали вторият ред в кабината се състои от две разточителни кресла или три обособени седалки. И при двете конфигурации пасажерите откъм гърба стоят по-високо от тези начело, имат чудесна позиция и стъклен покрив над главите.

 20-4-6kol

Наред с луксозното настаняване в кожен салон с дървени фурнири и детайли от благородна стомана, първият SUV на Rolls-Royce предлага солидни офроуд благоприятни условия за тези, които не се тормозят да вкарат този елмаз в калта, в пясъка и даже във водни трудности с дълбочина към 50 см. Достатъчно е лидерът да превключи с бутон на режим Everywhere (навсякъде) и може самоуверено да излезе от асфалта, като разчита на задвижване 4х4 (за първи път в Rolls-Royce), завиване с четирите колела, регулируемо въздушно окачване и цяла войска електронни асистенти.

 cullinan-mr-2

Мощният мотор V12 от BMW с работен размер 6,75 л и мощ 571 конски сили генерира оптимален въртящ миг 850 Nm още от 1600 оборота и е обвързван с 8-степенна автоматизирана трансмисия. Огромният запас на мотора има нелеката задача да форсира до 250 км/ч този пътуващ замък, който е дълъг 5,34 метра и тежи 2,6 тона макар алуминиевата платформа.
 20-6-6kol  20-7-6kol  20-8-6kol  20-9-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР