Ето ги машините, с които гласуваме, това написа в личния

...
Ето ги машините, с които гласуваме, това написа в личния
Коментари Харесай

Сигурни ли са машините за гласуване? Появи се шокираща СНИМКА

" Ето ги машините, с които гласуваме ", това написа в персоналния си фейсбук профил политическият анализатор и продуцент Виктор Димчев. Освен това той пусна и кадър на една от въпросните машини.

Ето какво още написа Димчев (публикуваме думите му без редакторска намеса):

" Пломбата на ЦИК прикрепя горната част от капака им.

Болтчетата вляво (8 на брой) се развиват с отвертка за половин минута. На нито едно от тях, от двете страни, няма пломба.

Отдолу видях елементарен компютър, модел 2016-та, с дейна SD карта, wi-fi порт и отключен блутут.

Всичко е квалифицирано за операция.

А вие вярвайте, вярвайте ".

Множество мнения се изписват под обявата. Ето и някои от тях:

" Откакто в секциите има машини, постоянно съм се чудела, за каква сигурност става въпрос, откакто с очите си се уверих за тези болтчета, още повече след миналогодишния избор, в който следях и екзитполовете на място. Според мен, не може в последния един час вотът да бъде извърнат, предходната година просто си ги откраднаха, като както си написа по учебник, и никой, но никой, не може да ме убеди в противното! ", написа безапелационна потребителка.

" Аз бях наблюдаващ и без да запознат съм компютри - забелязах разлика в пломбите откъм гърба и изисках инспекция. Дойде някакво момче от техническата инспекция и сподели, че нямало проблем. Аз действително нямах компетентността да реша прав ли е или не. Но факт - част от компютрите имаха пломби, друга част - не. ", споделя друга потребителка, която е била наблюдаващ на миналогодишните избори.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР