Ето един добър урок за нас, защото днес е Русия,

...
Ето един добър урок за нас, защото днес е Русия,
Коментари Харесай

Китай се готви за адските санкции

„ Ето един добър урок за нас, тъй като през днешния ден е Русия, а на следващия ден е Китай. Така Тиан Фейлонг, академик по право в университета Бейханг в Пекин, изяснява настоящата работа по антисанкционното законодателство на Китай.

Укрепването на такова законодателство е може би най-забележителният резултат за нас от годишната „ двойна сесия “, която се организира в този момент в Пекин, т.е. цялостното съвещание на Народното събрание понякога и непрестанно функциониращия Върховен съвет, който включва единствено част от депутатите). Тази работа е забележителна освен за нас и освен за Китай: тя е световен казус за това по какъв начин да се оправим със пристрастеността на Запада към наказания – едностранни, „ пъклен “ и други.

Тъй като Народното събрание заседава, приказваме за правно съображение. И до момента същността на протичащото се се изяснява по следния метод: властта би трябвало да актуализира куфара с принадлежности, подобаващи за битка със глобите. „ Двойната сесия” в действителност дава рамкови, само че наложителни инструкции за идната законодателна работа – към този момент приказваме единствено за това, само че няма подозрение, че всичко ще бъде наред с „ куфара”.

Защо? Защото безусловно е нужна „ отбрана на китайския суверенитет и развиване “ пред лицето на „ наглите наказания “, изключително „ предвид на руско-украинската рецесия “. Тази рецесия „ брилянтно демонстрира по какъв начин воденият от Съединени американски щати Запад злоупотребява с власт в частта от международната система, която управлява, и прекалено употребява наказания в своите геополитически борби, с цел да поддържа надмощие “. Цитати - от публични и експертни изказвания на разнообразни фигури по време на сесията.

По-конкретно, очевидно става дума за привеждане в обща система на съществуващото антисанкционно законодателство и по-късно за нови отбранителни и нападателни ограничения. Факт е, че такива закони към този момент съществуват и са в действие в страната, има най-малко четири от тях, без да броим указите и разпорежданията. Просто те бяха одобрявани на парче и като „ пожарна “ реакция на постоянните антикитайски офанзиви, не към всеки има ясни указания за приложимост. Украинската рецесия единствено форсира нужната работа.

И изключително подействаха за ускорението от извънредно страшните апели на Съединени американски щати към Пекин да не се пробва да осуетява западните наказания против Русия.

Нека забележим какви закони за защитно – настъпателни дейности са към този момент в действие. Най-известният от тях е този, който беше признат през юни предходната година. Причината беше Хонг Конг. Припомняме, че в този специфичен район на страната беше подхваната интервенция, сравнима с последните събития в Беларус или частично в Казахстан - дълъг и унищожителен либерално-студентски " Майдан " с всеобщи демонстрации, тормоз над полицията, палежи в метрото и други „ наслади и удоволствия “. Местните управляващи и Пекин дълго време проявяваха самообладание, след което одобриха новите „ хонконгски “ закони против погромите и започнаха да ги ползват.

И вследствие на това ръководителите на локалната администрация, в това число нейният началник Кари Лам, попаднаха под лични наказания. Бяха „ задържани “ задграничните им активи и беше наложена възбрана за пътуването им до западните страни. В отговор малко по-късно пристигна ответния закон.

Той съдържаше явни неща като персонални ограничения против тези задгранични фигури, които проведоха глобите, с арест на активите им в Китай - в случай че има такива - и възбрана за влизане. Но имаше нещо още по-интересно.

Факт е, че китайските управляващи откриха, че освен чужденци, само че и жители на страната могат да вземат участие в създаването на задграничните наказания, да подсказват за слабостите в родината си – и, според закона, на тях не могат да създадат нищо. Сега това е допустимо и належащо (включително възбраната да бъдеш избиран където и да е): това беше добър казус. Днес антисанкционното законодателство ще бъде добавено към специфичните локални закони на Хонконг и ще бъде усъвършенствано по всевъзможен вероятен метод.

Но доста по-интересни са по този начин наречените вторични наказания. Това е, когато западните закони се ползват за компании от страни, които не са забъркани в никакви наказания. Тоест, в случай че имате работа с някакъв сътрудник, който е преследван от западняците, тогава вашият бизнес в Съединени американски щати или Европа може да бъде санкциониран, задържан, блокиран, а и вие самите можете да влезете в някакви рестриктивни описи.

И какво може да се направи по въпроса? Оказва се, че е допустимо и в сходство със съществуващото законодателство. То стартира да се вкарва още през 2016 година (като се взеха поради „ кримските “ дейности против Русия и европейските офанзиви против Китай поради човешките права), само че в този момент ще бъде конкретизирано.

Тук се обръщаме към уебсайт, който дава препоръки на компании, работещи в Китай. Там се споделя: в отговор на присъединяване на някаква корпорация, настояща в Китай в режима на наказания, Пекин има право да прави каквото си изиска с активите и бизнеса на тази корпорация в самия Китай и в това време да я преследва и в трети страни.

Освен това беше изобретена още една забавна иновация. Не е наложително самата китайска страна, само че като цяло и всеки жител на тази страна може да съди задграничен бизнес, в случай че този жител счита, че непознатите ограничавания са му навредили. И съдът може да конфискува имуществото на нарушителя или да предприеме други сходни ограничения. И защото приказваме за страната - индустриален завод на целия свят, тогава за някои обстановката в действителност може да стане мощно мъчителна.

Сайтът дава препоръки на задгранични компании: когато сключвате контракт, пробвайте се да въведете уговорка там, че договорката в действителност не се контролира от китайското законодателство, т.е. всички различия ще бъдат уредеждани в някакъв тип външни неутрални съдилища. Ясно е, че в този момент китайският парламент ще затвори тази малка врата. Тоест всеки бизнес в света се оказва сред чука и наковалнята: в случай че спазвате законите, наложени ви от вашите санкционери, ще попаднете под удара на китайските закони.

Китай се готви да реши тъкмо същия проблем, пред който в този момент е изправена Русия.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР