Ето че юни най-накрая дойде, но какво още идва с

...
Ето че юни най-накрая дойде, но какво още идва с
Коментари Харесай

Килограми не се свалят с глад, а с разум и добро планиране

Ето че юни най-сетне пристигна, само че какво още идва с него? Освен изравнителната сметка за парно, за която всички се сещаме преди всичко, идва времето на роклите, полите и тези секси тънки презрамки, за които живеем цяла година, до момента в който пуловерите от овча вълна биват изпратени в подобаващ отпуск и заспиват дълъг зимен сън под леглото.

По това време на годината всички сме подготвени да се хвърлим самоуверено в обятията на лятото... само че тази година една дребна детайлност ни стопира. Всъщност, тя никак не е дребна, тъй като кой назовава 6 непотребни кг МАЛКА детайлност? Нека си признаем – разхождането по спортни екипи вкъщи в продължение на няколко месеца не ни направи добра услуга. И ето ни в този момент, застанали на прага на най-хубавия сезон, само че вместо да хвърчим във въздуха от благополучие и лекост, усещаме тъкмо противоположното – едно отчетливо злощастие всякога, когато минем пред огледалото и забележим в него нещо като възрастен делфин, който обезверено желае да се вмъкне в обичаната си лятна рокля!

Колкото и да сме обезверени от тази мистериозна смяна, би трябвало да се вземем в ръце и да създадем нещо по въпроса. И преди да сте си споделили – КРАЙ, СПИРАМ ДА ЯМ! и да сте минали на три дребни репички дневно, прочетете този текст. В него предлагаме тактика за понижаване на килограмите, която дава дълготрайни резултати и най-важното – резултати, които няма да ви костват здравето в бъдеще.

Решението да се стартира хранителен режим би трябвало да е премислено, а самият режим би трябвало да е подобен, който можем да поддържаме без това да се отразява на целия ни живот и този на околните ни. Нито една диета не може да бъде наречена здравословна, в случай че поради нея нямаме никаква сила или сме нервни непрекъснато.

Вместо това, можем да променим някои привички и да създадем още няколко нови, които ще ни разрешат да се храним обикновено, да поддържаме оптимално тегло и да си живеем живота щастливи, а не втренчени в огледалото и чинията, където, несъмнено, има салата от маруля и едно яйце.

 шуслерови соли iStock

Спортът е първото нещо, към което би трябвало да се насочим, когато имаме няколко непотребни кг (ключовата дума е „ няколко “, тъй като при хора с потвърдено затлъстяване или огромно наднормено тегло би трябвало първо да бъде направена оценка от ендокринолог, преди да се подхващат каквито и да е мерки).

За свалянето на няколко кг обаче въвеждането на спорт в програмата оказва помощ доста. Дали ще се престрашите най-сетне да тръгнете на фитнес, с цел да видите, че никой там няма да ви ухапе, или ще подновите плуването, танците или часовете по зумба – изборът си е ваш. Каквото и да решите, все ще е от изгода. Старайте се да спортувате 2-3 пъти седмично и да вършиме по към 10 000 крачки дневно.

Сънят също е голям фактор за поддържането на оптимално тегло. Ако попитате който и да е човек с наднормено тегло, съвсем несъмнено е, че ще ви каже, че има проблем със съня. Безсънието и неналичието на първокласен сън се отразява мигновено на тежестта. Това покачва равнищата на стресовите хормони. Човек стартира да се храни по-калорично, с цел да компенсира за умората. И преди да се усети - към този момент е наддал устойчиво. Така че, помислете си хубаво дали още веднъж ще си легнете в 1 часа през нощта, тъй като сте си цъкали в телефона...

Водата, тази богатства течност, която към момента имаме в обилие към нас, е също основен фактор за надзор на тежестта. Правилото за 8-те чаши дневно е измислено точно за тези от вас, които в края на деня си споделят – ейй, аз през днешния ден пих ли вода или не? Май не, айде на следващия ден ще наваксам. Знаете ли, че постоянно гладът, който усещаме, в действителност е жадност? Ако скоро сте яли, само че отново усещате апетит, пробвайте вместо това да изпиете една чаша вода. Току-виж се оказало, че в действителност сте жадни!

Когато пък въпреки всичко пристигна време за ястие (защото от време на време сигналите на тялото за апетит са си напълно точни и в случай че щé един бидон с вода да изпием, отново ще сме гладни), пробвайте да напълните чинията си по следния метод: половината паница със зеленчуци, една четвърт с протеини и малко мазнини, една четвърт с въглехидрати (пълнозърнести са за предпочитане). Протеините са от извънредно значение за поддържането на добър метаболизъм и без тях няма по какъв начин дълготрайно да се чувствате добре и да сте във форма. Зеленчуците пък ще ви оказват помощ да сте сити по-дълго време (заедно с въглехидратите), тъй че да не започнете да мислите за храна 40 минути след обяда си. Тайната на положителния хранителен режим е в това да сте се нахранили, а не да сте гладни. За да се случи това, би трябвало да си набавяте всички хранителни субстанции и задоволително калории (с лек дефицит), тъй че да не ви става неприятно или да ви пада кръвното.

 шуслерови соли iStock

Цялата тази стратегия от съответен хранителен режим и грижа за себе си обаче може да бъде в допълнение подтиквана с банкет на подобаващите минерали и витамини – основни за положителния метаболизъм. Опитайте с одобрената композиция от Шуслерови соли* , които усъвършенстват метаболизма, понижават позивите за „ прочувствено “ хранене и поддържат вярното асимилиране и преправяне на мазнините.

Приемът им е елементарен и един път щом свикнете, няма и да усещате по кое време приемате минералните соли. Започвайте деня с Шуслерова сол №10 натриев сулфат – тя има меко диуретично деяние и извлича непотребните течности. За по-добър резултат може да добавите същата сол и под формата на мас №10, който да мажете заран и вечер региона на корема и талията.

На обед приемайте Шуслерова сол №5 калиев фосфат , която поддържа нервната система. Така ще добиете оня надзор, от който имате потребност, с цел да не мислите за шоколади и кексчета по през целия ден и най-после да им се нахвърлите като обезумели. Шуслерова сол №5 ще ви зареди с сила и ще ви поддържа бодри и с въодушевление (нещо нечувано, когато сме на диета!)

Вечерта е ред на Шуслерова сол №9 натриев фосфат – тази сол усъвършенства обмяната на веществата, подтиква метаболизма и оказва помощ за преправянето на по-мазните храни.

Приемайте по 5 таблетки от всяка сол на ден, за интервал от 2 месеца, за реализиране на най-благоприятен резултат. Програмата може да се повтаря след къса отмора.

Да не пропущаме и основните за положителния метаболизъм витамини. На първо място витамин D, от който всички имаме потребност в добавка. Вече има проучвания, че хората, живеещи в огромни градове и работещи на закрито страдат от съвсем непрекъснат недостиг на витамин D, а неналичието му се отразява както на имунната ни система, по този начин и на метаболизма.

Друга значима група е тази на В витамините. Те вземат участие в стотици процеси в тялото, доста от тях дават отговор за синтеза на питателните субстанции и метаболизма, по тази причина най-хубавото решение е да намерите формула В-комплекс, от която да си набавяте всички. Магнезият е също наложителен – той взе участие в над 300 ензимни процеса в тялото и неналичието му води до доста затруднения и недоволства.

И не забравяйте: да си доставяте наслаждение, да се радвате на живота, да се виждате с другари и да се смеете! Защото и най-хубавата форма, и най-красивата лятна рокля не костват нищо, в случай че в живота ни липсват тези моменти.

* Хомеопатични лекарствени артикули без характерни показания за възрастни и деца над 1 година. При приложимост под 1 година потърсете съвет от доктор. Преди приложимост прочетете листовката.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР