Ето че най-накрая има доказателство за това, че бирата не

...
Ето че най-накрая има доказателство за това, че бирата не
Коментари Харесай

Безалкохолна бира за по-бързо възстановяване

Ето че най-сетне има доказателство за това, че бирата не основава провиснал стомах, а в противен случай - оказва помощ за по-стегнат подобен. Разбира се, бирата сама по себе си не би могла да направи разлика в талията ни, в случай че не упражняваме, само че се оказва, че е страхотна добавка при интензивни тренировки и спорт.

Важно е да споменем, че това важи единствено за безалкохолната бира, която е един от най-хубавите способи за възобновяване на тялото след мощно натоварване, твърди изследване на Университета в Мюнхен.

Ключът се крие във фенола, който се съдържа и в елементарната бира. Разликата тук обаче е, че бирата с алкохол по-скоро изтощава и дехидратира тялото, поради диуретичните си свойства, до момента в който безалкохолната има зареждащ и освежителен резултат.

Фенолът понижава риска от инфекции на дихателните пътища и даже спомага за по-добро дишане, настояват учените. Той също по този начин служи като противовъзпалително средство и понижава интензивността на белите кръвни телца с до 20%, като оказва помощ на мускулите да се регенерират по-бързо след изтощеност.

Докато за бирата с алкохол е известно, че понижава имунитета и прекъсва синтеза на избрани протеини в тялото, безалкохолната бира има тъкмо противоположен резултат - тя подтиква и укрепва имунната система и подхранва организма с сила, нужна за въпросния синтез.

Учените настояват, че спортистите могат да пият по повече от литър и половина безалкохолна бира дневно, без да се тормозят от каквито и да е странични резултати, които нормално съпровождат елементарната бира - отичане, главоболие, замаяност и всички останали неща, поради които ние, неспортистите, обожаваме напитката от хмел. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР