Ето, че лятото вече е в разгара си. За малчуганите

...
Ето, че лятото вече е в разгара си. За малчуганите
Коментари Харесай

Полезни съвети за това как да разнообразите лятото на децата си

Ето, че лятото към този момент е в разгара си. За малчуганите това е обичаното време от годината. Ще ви предложим няколко хрумвания по какъв начин да разнообразите всекидневието на децата в летните месеци.

1. Летен лагер - запишете детето си на летен лагер. Това ще му подсигурява автономия и отговорност, които ще го създадат щастливо. Освен това, там са под непрекъснатото наблюдаване на експерти, разполагат с голям брой проведени интензивности и занимания и са в непрекъсната компания на връстници – какво по-забавно от това? А да не приказваме, че е доста по-бюджетосъобразно от отмора на морето за цялото семейство.

2. Ваканция на село при баба и дядо - в случай че разполагате с вила на село, подсигуряваме Ви, че децата ще прекарат неповторимо лято – надалеч от градския звук и напрежение, сгушени в уюта на планината или покрайнините, в компанията на баба и дядо, а и на децата от прилежащите улици. Целодневни игри, равнодушие, вкусните гозби на баба. А да не забравяме и стоплянето на връзката сред тях, след няколко месеца (а даже и седмици), прекарани дружно.

3. Разходка в парка - отидете на разходка в парка – малко бягство измежду природата. В парковете са пригодени и голям брой детски площадки, а измежду тези, които разполагат и с езера – доста занимателни водни интензивности – лодки, водни колела и други

4. Риболов - отидете за риба. Един ден на успокоение, с похапване на открито, приятни страсти. Паркирайте колата на разстояние и създайте изследователско трасе до водоема, който сте избрали. Запознайте малчугана с тънкостите на занаята.

5. Направете си разходка до хубав български град - България не е толкоз огромна, а крие страхотни благосъстояния. Създайте си традиция да пътувате през уикендите – има толкоз доста места, които можете да посетите – от китни градчета с доста история, до пещери, езера и културни монументи.

6. Направете шампионат за децата и приятелите им - организирайте шампионат навън за децата Ви и техните другари: скачане с чувал, скачане на въже, минаване през трудности, лимбо.

7. Разходка в зоогическата градина - разходете се до някоя зоогическа градина и дайте опцията на децата Ви да се полюбуват на животните. Години наред това не инцидентно е измежду обичаните детски занинания.

8. Увеселителни детски паркове - към момента можете да откриете доста увеселителни детски паркове – батути, колички, влакчета – всичко, което децата Ви обожават. Заведете ги и ги оставете на професионалистите за няколко часа – ще бъдат повече от щастливи дни, откакто сте се прибрали.

9. Запишете ги на спорт - спортът гради здрав дух и крепко тяло. Запишете ги на интензивност – плуване, тенис на корт, танци. По няколко часа седмично ще могат да се разсейват и забавляват, а и в същото време, да поддържат духа и тялото си здрави. 

10. Майсторете и играйте дружно - пъзели, пластелини, приложения и игри – творете и се забавлявайте дружно. Освен, че развивате творчеството и мисълта на детето Ви, в същото време то се забавлява откровено. А да не приказваме, че най-ценния подарък за мама е нещо, направено от ръчичките на детето й.

11. Разходка до стадиона - заведете малчуганите на състезателен мач – футболен, волейболен, баскетболен. Любовта към спорта се гради от начална възраст, а и за децата е нещо ново, забавно и занимателно.

12. Бъдете туристи в града си - разходете се из забележителностите на Вашия град, разкажете им историята, която носят, а най-после на изморителния ден споделете почерпка дружно и чуйте отзивите от забавния ден.

13. Боулинг - отидете и поиграйте боулинг – щом има топка, а и нещо би трябвало да се събаря – забавата е обезпечена.

14. Станете доброволци - ангажирайте децата си в някаква доброволческа интензивност – отидете до непосредствен подслон за животни, с цел да ги нахраните и разноските, почистете към блока Ви или посадете дръвче. Важното е да вършиме нещо положително и да го вършиме дружно.

15. Посетете резерват - разходете се из резерватите – дива и красива природа, редица предпазени и изчезващи типове животни. Грабнете по един бинокъл и обяд и се насладете на паметен и забавен ден измежду дивата природа.

16. Готварски курс - учете се да готвите дружно. Забъркайте обичания им крем, направете торта, сладки, соленки, плодова салата и други Кухнята постоянно е забавно място, а резултатът... ммм... да си оближеш пръстите.

17. Пикник - излезте да обядвате някъде на открито – вземете едно одеало, пригответе обяда и се насладете на спокойствието на природата под гъстата сянка на някое дърво. Носете си някоя настолна игра, карти и книги – четете, играйте, похапвайте, несъмнено и се забавлявайте.

18. Направете тур на музейте - посещавайте музеи дружно, разхождайте се, разглеждайте, обяснявайте им значимите обстоятелства и радостни истории от предишното. Освен забавни, тези разходки са и доста информативни.

19. Посетете фолклорен фестивал - посетете дружно с децата си летните български фолклорни фестивали " Ирин-Пирин " в Разлог, " Рожен 2106 " в Смолян, “Фестивал на фолклорната носия ” в Жеравна.

20. Бой с балони - напълнете балони с вода и си организирайте разхлаждаща следобедна веселба – обезпечени следи от вода, смях и доста усмивки. 

Инфо: www.dechko. bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР