Ето, че лятото върви към своя край и идва време

...
Ето, че лятото върви към своя край и идва време
Коментари Харесай

Капана се преоблича за есента и ще е пълен с изкуство

" Ето, че лятото върви към своя край и идва време още веднъж да превърнем Капана в артистичен парадайс! Флагчетата са подготвени, а под тях ви чакат свежи и нови, а и към този момент обичани прелестни неща. Капана се преоблича за есента и ще е цялостен с изкуство и усеща и хиляди биещи в темп сърца. “ дават обещание уредниците на формалната фейсбук страница на едно от най-обичаните и разнообразни събития в България.

За осми следващ път Капана Фест ще трансформира неповторимия пловдивски квартал на креативните промишлености в цветна приказност от страсти, хрумвания и ентусиазъм, която остава вечно в сърцето на всеки, който я е изживял. Този сезон уредниците насочват напъните си в посока на задълбочаването на артистичното наличие на фестивала. Много по-сериозна кино и театрална стратегия ни чакат в Капана на прага на есента. Освен обичайните за фестивала графити майстори, които творят онлайн през трите дни на провеждането му, през септември ще можем да се срещнем с доста повече образни актьори, към които Капана Фест неотдавна насочи отворена покана през фейсбук страницата си. Поканата към момента е в действие, а крайният период за кандидатстване е 25 август. Със същия краен период фестивалът приема и кандидатурите на поети и писатели, които да показа пред многочислената си аудитория.

" Капана Фест е умислен като отворена платформа, сплотяваща изкуствата и хората. Затова ще насочваме от ден на ден отворени предложения към артистичните общности в България, с цел да откриваме тези самородни парченца гений, които са най-трудни за разкриване, и да ги демонстрираме с горделивост пред необятната аудитория “ разясняват уредниците от WAM и фондация " Соул Сити “.

Нямаме самообладание да забележим какво ни готвят през септември. Традиционно елегантен в музикалния си асортимент, Капана Фест още веднъж ще звучи от най-малко 4 подиуми. Казваме най-малко, тъй като до тогава остават близо 2 месеца и не можем да сме сигурни, че на уредниците няма да им щукне да построят още една.

Тази есен основната сцена изгрява с ново име: Сцена The Stars, отдадено на новия Абсолютен спонсор на фестивала The Stars Group. Вече сме привикнали тази сцена да ни показва хедлайнери от Щатите, само че може би смяната на името, обвързвана с основаната в UK компания, е намек и за смяна в наличието? Ще ни зарадва ли септември с английски хедлайнери? Само времето ще покаже.

Сцена Staropramen по традиция ще избухне с силата на подбрани рок и различни банди и ще затвърди преживяването.

Интересни обрати настъпват в наличието на някогашната сцена Капана, която уредниците загатват, че също ще има ново име, само че към този момент го пазят в загадка. По традиция това е комбинирана сцена, посрещаща богата гама от осъществявания, от театрални, през танцови и музикални. Според описанието на Facebook страницата на събитието, тази есен тя ще бъде отдадена на по-фините изкуства. Знаем сигурно, че там ни чакат най-малко две разтърсващи като тематика театрални постановки, а през идните седмици сигурно ще бъдат разкрити и още елементи.

Прекрасната DJ сцена на Капана Фест укрепва от ден на ден за наслада на почитателите на клубните ритми и още веднъж ще ни срещне с класни селектори, подбрани от сътрудник, който си знае работата: Домъ на Плочата Soul Searchin’ и легендата DJ Skill.

Разбира се, това напълно не е всичко, което Капана Фест Есен ’18 има да покаже. Базарът на актуалните занаятчии става все по-изящен и превъзходен и се разраства с ново Книжно звено. Литературната стратегия е още по-интересна и провокативна. Арт инсталациите са все по-зрелищни и изобретателни и въобще, равнището е все по-високо!

Защото колкото по-подобаващо изпратим лятото, толкоз повече от живата му сила ще остане с нас, с цел да ни топли. А какво по-добро изпращане от едно " Тържество на връзката сред нещата, изкуствата и хората “!

Както постоянно, уредниците ще разкриват от ден на ден елементи на Facebook страницата на събитието. Можете да ги следите и посредством формалните му хаштагове #kapanafest, #kapanafest’18 и #kapanafestesen’18.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР