Ето, че е една от най-емблематичните надпревари от календара във

...
Ето, че е една от най-емблематичните надпревари от календара във
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран при на Белгия – Спа

Ето, че е една от най-емблематичните съревнования от календара във Формула 1 пристигна. Пистата в Белгия – Спа, ще посрещне тимовете този уикенд, а не доста ненадейно Люис Хамилтън от Мерцедес ще започва от първа позиция, откакто завоюва квалификацията.

Стартът от конкуренцията е от 16,10 часа и ще може да гледате надпреварата по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн-платформата PLAY DIEMA XTRA. Сайтът Gong.bg ще следи всичко на Спа-Франкоршан за вас с текст и видео.

Зад британеца останаха съотборникът му Валтери Ботас на 0.511 и Макс Верстапен с Ред Бул на 0.526 от британеца.

Във финалните минути от Q2 водачите на Рейсинг Пойнт усъвършенстваха своите времена и откриха място в топ 10, а състезателите на Алфа Таури и Ферари не съумяха да се класират за Q3. В последна сметка отпаднаха Данил Квят, Пиер Гасли, Шарл Льоклер, Себастиан Фетел и Джордж Ръсел. Хамилтън още веднъж бе с най-бързия тур и в Q2.

В началото на Q3 всички състезатели бяха на пистата с гуми софт. Пилотите на Мерцедес още веднъж записаха най-хубави обиколки, след тях бяха Даниел Рикардо и водачите на Ред Бул Макс Верстапен и Алекс Албон. В същото време Хамилтън усъвършенства върха на пистата Спа.

В последните минути от сесията Верстапен си върна третото място, а Хамилтън усъвършенства върха на трасето още един път и завоюва своя полпозишън номер 93. Четвърти остана Рикардо, а топ 5 добави Албон.

Следете надпреварата тук:

Стартът в Беглия бе доста чист, а първата офанзива пристигна още на „ Червената вода”, когато Даниел Рикиардо опита да подмине Макс Верстапен, само че Топ 4 се резервира. Миг по-късно Шарл Льоклер от Ферари се качи на 9-ата позиция, откакто задмина Пиер Гасли, само че в четвъртата обиколка Гасли върна позицията си.

LAP 1/44

Daniel Ricciardo fighting his old team mate Max Verstappen, but the Red Bull driver holds P3
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР