Ето че дойде време и за лятната отпуска. Стискаме палци

...
Ето че дойде време и за лятната отпуска. Стискаме палци
Коментари Харесай

Как най-лесно да си провалим ваканцията

Ето че пристигна време и за лятната отпуска. Стискаме палци времето да е слънчево и стягаме куфарите за морето. Почивните дни минават незабелязано и след тях ни остава едно кофти възприятие, че нещо отново не беше както би трябвало, не както го бяхме възнамерявали. Защо ли?

Вината

Ако си падаме работохолици, даже и да не си го признаваме, евентуално не обичаме да почиваме. Все ни гони възприятието, че можехме да свършим нещо по-полезно, вместо да се пържим на плажа през целия ден. А сътрудниците, горките, по какъв начин ли се оправят без нас?

Ако по през целия ден сме в плен на сходни мисли, несъмнено имаме проблем. А решенията са две - или не излизаме във почивка, или по-добре да преосмислим малко целите си.

 Снимка 371533

Трябва да си постановяваме и граници - ревизираме служебния мейл единствено един път на ден и забравяме за телефонните диалози по работа. Нека си дадем опция работата да ни залипсва.

По фамилно

В първия миг може да ни звучи като страхотна концепция да прекараме няколко дни на море или планина с членове от фамилията, на които все не съумяваме да обърнем задоволително внимание. Но вероятността в следствие да съжалим е много огромна.

Бабата, която все ни пита дали ни е студено и дали сме се наяли. Племенниците, които не могат и за момент да стоят на едно място. Е, в такива моменти на човек му иде да хване гората.

 Снимка 371535

Всъщност, това е много добра концепция - постоянно би трябвало да намираме моменти на уединение на сходни почивки в рискови условия . Иначе или ще полудеем, или ще се изпокараме. Няма неприятно и да се разделим на групи за вечерята, с цел да успеем да се угоди на всеки.

Храна

Не стига че му отпускаме края, а и не сме сигурни какво тъкмо ядем. Вечният въпрос за хигиената и произхода на продуктите в заведения по морето (а и не само) е едно на ръка.

Но го има и моментът, че тотално объркваме хранителния си режим. Не единствено откъм количество храна, само че и по отношение на времето на приемането й. И след това ни е едно тежко, гадно и гузно. Пак сме късметлии, в случай че не се натровим или не пипнем стомашен вирус.

 Снимка 371536

Алкохол

Ваканцията е времето да скъсаме синджира, нали?! Ами, не напълно . Големи количества алкохол за малцина дни не са по никакъв начин добра концепция. Особено в случай че кардинално рядко посягаме към високоградусовите питиета.

Със сигурност потреблението без мярка и като за последно най-вече да ни вгорчи ваканцията. Плажуването с махмурлук не е по никакъв начин добра концепция, а кофти настроението ни е обезпечено. А и алкохолът ни дехидратира, което може да докара до спомагателни главоболия.

 Как да пестим, когато сме на отмора
Как да пестим, когато сме на отмора

И клопките, за които да внимаваме

Стрес

Основен фактор за него е неналичието на съответен проект за ваканцията. С какво ще пътуваме, къде ще отседнем, даже дребни елементи като невъзможността да си харесаме нов бански.

Но и самата смяна в режима, в всекидневието ни, води до едно напрежение. Иначе си знаем - ставаме, отиваме на работа, връщаме се, спим. А в този момент дните са пред нас, само че не са запълнени с задължения. А дали ще успеем да ги оползотворим оптимално?

Очакванията

Да, чакаме почивката от дълго време. Но това не е нито първата, нито последната в живота ни. Не е добре както да нямаме никакви проекти, по този начин и да имаме прекомерно високи условия за положителното си превозване. Разстоянието сред тях и разочарованието е единствено една крачка.

 Какво да създадем у дома, преди да заминем на отмора
Какво да създадем у дома, преди да заминем на отмора

За да ни е мирна главата

Сън

Е, несъмнено, че не сме отишли на море, с цел да си проспим деня. Но и организмът си има потребност от своето. И в случай че се прибираме всяка вечер от дискотека по изгрев, а три-четири часа по-късно сме подготвени за нови подвизи , няма на кого различен да се сърдим, с изключение на на себе си, написа Reader`s Digest. И не, няма да успеем по-късно да си навакасаме със съня.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР