Ето, че дойде денят, в който два от най-големите конкуренти

...
Ето, че дойде денят, в който два от най-големите конкуренти
Коментари Харесай

Apple и Google обединяват усилия

Ето, че пристигна денят, в който два от най-големите съперници в софтуерната сфера, Apple и Гугъл, ще обединят старания, с цел да създадат нещо в интерес на потребителите.

Двете компании оповестиха, че дружно ще се борят против нежеланото следене на местоположението на хора посредством AirTags и други сходни технологии. 

Apple и Гугъл взаимно подадоха предложение за нова промишлен Bluetooth стандарт за подкрепяне на битката против злоупотребата с Bluetooth устройства за следене.
 Снимка 530273
Източник: Apple

Чрез нея операционните системи iOS и Android ще могат да засичат и предизвестяват за съществуването на неоторизирани устройства наоколо до потребителя. 

Според Apple предлагането ще премине през тримесечен развой на обзор, като след този интервал Apple и Гугъл ще прегледат противоположната връзка дружно и в края на 2023 година

Междувременно други компании, произвеждащи устройства за следене, като Samsung, Tile, Chipolo и Pebblebee, обявиха поддръжката си за новия стандарт на Apple и Гугъл.
 Снимка 613434
Източник: Samsung

„ Ключов детайл за понижаване на злоупотребата е универсално решение на равнище операционна система, което е в положение да открива тракери, направени от разнообразни компании и посредством разнообразни смарт телефони, които хората употребяват всеки ден ”, споделят от Центъра за народна власт и технологии в Съединени американски щати.

Интересно е, че към този момент не се загатва какво ще се случи с към този момент наличните тракери и по какъв начин ще бъде афектирано потреблението им от въвеждането на новите Bluetooth спецификации в тази ниша. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР