Ето, че дойде денят, в който два от най-големите конкуренти

...
Ето, че дойде денят, в който два от най-големите конкуренти
Коментари Харесай

Apple и Google обединяват усилия

Ето, че пристигна денят, в който два от най-големите съперници в софтуерната сфера, Apple и Гугъл, ще обединят старания, с цел да създадат нещо в интерес на потребителите. 
 Apple AirTags и по какъв начин могат да бъдат хакнати новите тракери
Големият проблем на новите AirTags на Apple

Неудобен миг за Apple

Двете компании оповестиха, че дружно ще се борят против нежеланото следене на местоположението на хора посредством AirTags и други сходни технологии. 

Apple и Гугъл взаимно подадоха предложение за нова промишлен Bluetooth стандарт за подкрепяне на битката против злоупотребата с Bluetooth устройства за следене.
 Снимка 530273

Чрез нея операционните системи iOS и Android ще могат да засичат и предизвестяват за съществуването на неоторизирани устройства наоколо до потребителя. 

Според Apple предлагането ще премине през тримесечен развой на обзор, като след този интервал Apple и Гугъл ще прегледат противоположната връзка дружно и в края на 2023 година

Междувременно други компании, произвеждащи устройства за следене, като Samsung, Tile, Chipolo и Pebblebee, обявиха поддръжката си за новия стандарт на Apple и Гугъл.
 Снимка 613434

„ Ключов детайл за понижаване на злоупотребата е универсално решение на равнище операционна система, което е в положение да открива тракери, направени от разнообразни компании и посредством разнообразни смарт телефони, които хората употребяват всеки ден ”, споделят от Центъра за народна власт и технологии в Съединени американски щати.
 Samsung SmartTags и какво ще могат новите тракери на компанията
Какво ще могат новите мини тракери на Samsung

Стават още по-смарт

Интересно е, че към този момент не се загатва какво ще се случи с към този момент наличните тракери и по какъв начин ще бъде афектирано потреблението им от въвеждането на новите Bluetooth спецификации в тази ниша. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР