Ето 8 ценни предимстваДоматът е незаменима част и от българската,

...
Ето 8 ценни предимстваДоматът е незаменима част и от българската,
Коментари Харесай

Защо да пием доматен сок всеки ден

Ето 8 скъпи преимущества

Доматът е незаменима част и от българската, и от интернационалната кухня. Този хубав червен зарзават (а в действителност плод) освен прибавя прелестен усет към безчет ястия, само че предлага няколко изгоди за здравето и хубостта. Не единствено доматът, само че и сокът му е богат на хранителни субстанции и с ниско наличие на калории и мазнини. Така че, в случай че желаете да отслабнете, тази напитка е тъкмо за вас. Една чаша доматен сок съдържа 74 % от целесъобразния дневен банкет на витамин С. Други основни витамини в него са К, В1, В2, В3, В5 и В6 и минерали като калий, манган и желязо.

преглежда невероятните свойства и изгоди за здравето и хубостта на доматения сок, които ще ви убедят да добавите цветната напитка към ежедневната си диета. Ползи за здравето от доматения сок:

1. Супер антиоксидантни свойства

Една от най-важните характерности на доматения сок са неговите антиоксидантни свойства. Той е изключително богат на бета-каротин и ликопен, които са виновни за наситения червен цвят на доматите, само че освен. Те понижават риска от развиване на сърдечни болести. Тези мощни антиоксиданти и фитонутриенти пазят тялото ви от свободните радикали, които предизвикват увреждане на клетките.

2. Помага за контролиране на храносмилането

Редовното изразходване на доматен сок подтиква червата, като в допълнение предотвратява запек и форсира храносмилането. Доматеният сок е богат на фибри и действа като леко слабително средство, което може да е ваш асистент в битката със запека.

3. Помага за попречване съсирването на кръвта

Богатото наличие на фитонутриенти, открити в доматите, предотвратява необикновеното струпване на тромбоцитни кафези, което е потребно за тези, които са изложени на риск от сърдечни болести. Можете да включите сока в ежедневната си диета и на обяд, и на вечеря.

4. Грижи се за здравето на сърцето

Доматите съдържат огромно количество ликопен, витамин С и Е и бета-каротин, като всички те поддържат здравето на сърцето. Ликопенът оказва помощ за подсилване на стените на кръвоносните съдове и намаление на холестерола в кръвта.

5. Страхотен детоксикиращ сътрудник

Доматният сок прави чудеса при изхвърлянето на отрови от тялото. Освен това съществуването на наличие на хлор и сяра оказва помощ на черния дроб и бъбреците да извършват по-добре функционалността си на детоксикация. Всъщност доматеният сок съдържа калий, който понижава задържането на вода, също така спомага на тялото да отстрани мастноразтворимите отрови.

6. Понижава холестерола

Голямото наличие на фибри в сока оказва помощ за разграждането на LDL холестерола (лошия холестерол). Установено е също, че съществуването на ниацин има удобно влияние върху високите равнища на холестерола.

7. Подобрява здравето на очите

Доматният сок е зареден с фитонутриенти като бета-каротин, лутеин и зеаксантин дружно с витамин С, за които е известно, че защищават очите ви от проблеми като обвързвана с възрастта недъгавост на макулата и катаракта.

8. Прави отлично възобновяване след подготовка

Доматеният сок обезпечава съвършения баланс на химикали, с цел да помогне на тялото ви да се възвърне от тежки извършения. Така че изхвърлете газираните енергийни питиета и вместо тях изберете да пиете лечебния сок, защото той е зареден с доста потребни за здравето субстанции.

Освен това доматеният сок е подобаващ за лекуване на махмурлук!

Има и изгоди за хубостта:

Доматеният сок противодейства на обезцветяването на кожата, оказва помощ при лекуване на акне, свива отворените пори и контролира секрецията на себум в мазната кожа. Уверете се, че пиете сока всеки ден, с цел да извлечете всички преимущества от него. Освен това наличието на витамини и желязо в доматения сок оказва помощ за съживяването на повредената, груба и безжизнена коса. Възползвайте се оптимално от този апетитен балсам, който предизвиква здравето, положителната кожа и красивата коса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР