Ето 10 книги, променящи живота ви, които остават с вас

...
Ето 10 книги, променящи живота ви, които остават с вас
Коментари Харесай

10 книги, променящи живота ви, които остават с вас завинаги

Ето 10 книги, изменящи живота ви, които остават с вас вечно

1. Алхимикът

от: Паулу Коелю

Година: 1988 г

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: Първоначално оповестена на португалски, тази вдъхновяваща история за себеоткриването наблюдава Сантяго, андалуско овчарче, което копнее да пътува в търсене на светско богатство. Но търсенето му го води в друга – и доста по-удовлетворяваща – посока, да се научи по какъв начин да слуша сърцето си и да следва фантазиите си.

Нещо особено от книгата: Лесен за четене и доста разказвателен, този шедьовър ще ви въодушеви да поемете самоуверено по пътя към преследването на фантазиите си – тъкмо като Сантяго.

2. Пътят на създателя

От: Джулия Камерън

Година: 1992

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: По създание работна тетрадка за самопомощ по креативност, тази изменяща живота книга убеждава читателите по нравствен, артистичен път. Със задания за осъществяване в края на всяка глава, четенето на тази книга е динамично занятие.

Нещо особено за книгата: Дълбока и в същото време елементарна, тази книга има силата да превключи превключвателя за креативност във всеки – от счетоводители до спортисти и на всички места по света.

3. Животът на Пи

От: Ян Мартел

Година: 2001

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: Пи Пател е наследник на надзирател в зоопарк, с енциклопедични знания за животните и усет към философията. Докато имигрира в Северна Америка от Индия със фамилията си, техният транспортен съд потъва – и Пи се озовава самичък в избавителна лодка с 450-килограмов бенгалски тигър. Това, което следва, е фантастична история за интриги и завършения.

Нещо особено от книгата: Въпреки че това не е книга за религията, тя споделя приказка за значимостта да вярваш в нещо – било то Бог, майката природа или личната ти мощ.

4. Пътят, по който се пътува по-рядко

От: М. Скот Пек

Година: 1978 г

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: кръстоска на логика на психиката и нематериалност, тази нехудожествена книга е цялостна с просветление и мъдрост по отношение на качествата, които вършат един пълностоен човек. С сладкодумен обзор на комплицирани човешки понятия като дисциплинираност и обич, Пек теоретизира четири разнообразни стадия на човешкото духовно развиване по пътя към себереализацията.

Нещо особено от книгата: Този откъс споделя всичко: Проблемите изискват нашата храброст и нашата мъдрост; в действителност, те основават нашата храброст и мъдрост.

5. Историята на любовта

От: Никол Краус

Година: 2005

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: Тази красива книга в книгата споделя историята на Лео Гурски и любовта на живота му Алма. С премеждие през океани и десетилетия, романът се подхранва от тръпката на мистерията и насладата от връзката.

Нещо особено от книгата: тази книга ще ви накара да мислите за Лео и Алма непрестанно дни наред, откакто я завършите – и до момента в който историята ще избледнее от предната част на съзнанието ви, тя в никакъв случай няма да ви напусне.

6. Разговори с Бога

От: Нийл Доналд Уолш

Година: 1995

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: Пълното име на тази трилогия от книги е Разговори с Бога: необикновен диалог…и това в действителност е необикновен разговор. Цялата поредност е вълнуващ диалог – по тематики, вариращи от вяра и нематериалност до обучение, обич и политика…Какво има след края на живота и преди началото му… Изучават се войната и мирът, знанието и незнанието, даването и приемането, насладата и тъгата, забележимото и невидимото, истината и неистината…

Нещо особено от книгата: Независимо от вашите вярвания, тези въодушевени и вдъхновяващи книги ще ви провокират да помислите за света към вас и личното си битие.

7. Даряващото дърво

от: Шел Силвърщайн

Година: 1964 г

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: Даряващото дърво е красивата, трогателна история за дърво, което обича малко момче. Дървото обича момчето и прави всичко допустимо за него, до момента в който пораства – без да се преценява с това какво получава в подмяна.

Нещо особено от книгата: Привидно детска книга,  има ясно обръщение за читатели от всички възрасти – за дара да даваш и да приемаш другите способи, по които другите връщат любов.

8. Поток: Психологията на оптималното прекарване

От: Михай Чиксентмихай

Година: 2013

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: Проучванията на създателя през последните две десетилетия разкриха, че това прави житейските прекарвания в действителност удовлетворяващи – чувство за дълбока централизация, потапяне и усвояване. Тази класическа творба за щастието визира актуалната логика на психиката, навлизайки в въпроси като фамилията, изкуството и спорта, с цел да отговори в последна сметка на въпроса – по какъв начин да осмислим живота си?

Нещо особено от книгата: Тази книга, изменяща живота ви, ще ви помогне да определите по кое време сте в действителност щастливи – и да се насочите, с цел да увеличите тези положителни трептения.

9. Светът на Софи

от: Йощайн Гардер

Година: 1991.

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: Роман и философско произведение в едно, тази изменяща живота книга споделя историята на Софи Амундсен, тийнейджърка, живееща в Норвегия, и Алберто Нокс, мъдрец на междинна възраст, който я среща с философията.

Нещо особено от книгата: Кой си ти? И от кое място идваш? са двата съществени въпроса, на които Софи би трябвало да отговори. Ще обмислите и тях.

10: Червената палатка

От: Анита Диамант

Година: 1997

 книги, изменящи живота ви книги, изменящи живота ви

Резюме: Този разказ си показва завладяващата история на Дина – щерка на Лия и Яков и сестра на Йосиф. Надграждайки подмятания в Книгата Битие, създателят написа за живота на дамите в древен времена, засягайки майките и дъщерите, акушерството, любовта и живота в непозната земя.

Нещо особено: Силно и надълбоко трогателна, тази история ще промени метода, по който мислите за библейските времена.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg