Доналд Тръмп: 10 неща, които научихме от американско телевизионно интервю за плановете му, ако се върне в Белия дом

...
Ето 10 ключови извода от обширното интервю на Meet The
Коментари Харесай

Ето 10 ключови извода от обширното интервю на Meet The Press по NBC.

1. Украйна и как да сложим край на войната

не уточни как точно ще преследва края на войната между Украйна и Русия, „защото ако го направя… губя всичките си монети“.

„Но бих казал някои неща на [Владимир] Путин. Бих казал определени неща на [Володимир] Зеленски, с двамата се разбираме“, добави той.

Изображение: Тръмп и Владимир Путин през юли 2018 г. Снимка: AP Изображение: Тръмп и Володимир Зеленски през септември 2019 г. Снимка: AP

Попитан дали ще настоява за сделка, която позволява на руския президент да запази украинска територия, Тръмп каза „не, не, не, не“ .

Доналд Тръмп „харесва концепцията“ за избиране на кандидатка за президентска надпревара в САЩ

„Бих направил справедлива сделка за всички“, каза той.

2. Благодарност за коментара на Путин

Г-н Тръмп изрази признателност за забележката, която Путин направи наскоро.

Руският лидер каза: „Със сигурност чуваме, че г-н Тръмп казва, че ще разреши всички горещи проблеми в рамките на няколко дни, включително украинската криза. Не можем да не се чувстваме щастливи от това.“

В отговор г-н Тръмп каза: „Е, харесва ми, че каза това.

„Защото това означава, че това, което казвам, е правилно. Бих го вкарал в стая. Бих вкарал Зеленски в една стая. Тогава бих ги събрал. И щях да уредя сделка. Бих уредил сделка. Щеше да е много по-лесно, преди да започне."

Г-н Тръмп отдавна отказва да критикува прекалено г-н Путин и през февруари 2022 г. той нарече инвазията в Украйна "гениална" и "разумна".< /p>

3. Тръмп няма да изключи изпращането на войски в Тайван, ако Китай нахлуе

Г-н Тръмп каза, че вариантът за изпращане на американски сили да защитават Тайван срещу Китай остава отворен.

< p>Но той не би се ангажирал с тази политика, за разлика от президента демократ.

„Няма да кажа. Няма да кажа", каза г-н Тръмп. „Защото ако казах, раздавам - знаете, само глупави хора ще дадат това."

„Не вземам нищо от масата“, добави той.

Роу срещу Уейд: Права на абортите в САЩ за една година на

4. Тръмп е против пълните забрани на абортите

Бившият президент републиканец каза, че членове на собствената му партия „говорете много нечленоразделно“ за аборта и той критикува тези, които настояват за забрана на абортите без изключения в случаи на изнасилване и кръвосмешение и за защита на здравето на майката.

„Гледам някои от тях без изключения“, каза той.

„Казах: „Освен определени части на страната, не можете – няма да спечелите по този въпрос. Но ще спечелите по този въпрос, когато намерите точния брой седмици."

Той не посочи какъв вид законодателство ще подпише, за да забрани абортите след определен брой седмици - или дали той предпочита въпросът да бъде решен на федерално ниво, а не на база щат по щат - но той се опита да се представи като посредник, който може да обедини "двете страни".

5. Тръмп може да окаже натиск върху Фед за намаляване на лихвените проценти

Той се оплака, че лихвените проценти в САЩ са твърде високи и посочи, че ако получи още един мандат на поста, може да окаже натиск върху председателя на Федералния резерв Джером Пауъл да разхлаби паричната политика.

Той каза: „Лихвените проценти са много високи. Те са твърде високи. Хората не могат да купуват жилища. Нищо не могат да направят. Искам да кажа, че те не могат да заемат пари."

Попитан конкретно дали ще се опита да накара г-н Пауъл да намали лихвите, г-н Тръмп каза: "Зависи къде е инфлацията. Но бих намалял инфлацията.“

Тръмп обвинява за 60 секунди

6. Тръмп харесва демокрацията

Г-н Тръмп твърди, че все още вярва, че демокрацията е най-ефективната форма на управление – но добави ключово предупреждение.

„Да. Правя го. Но трябва да бъде демокрация, която да е справедлива", каза той. „Тази демокрация - не смятам, че имаме много демокрация в момента."

Той предположи, че демокрацията в САЩ е несправедлива поради обвинения, пред които е изправен за предполагаемо неправилно боравене с класифицирани документи, опит за прикриване на тайни парични плащания на жени преди избори и опит за отмяна на изборите през 2020 г.

Той добави: „Имаме нужда от медии, които са свободни и честни. И честно казано, ако нямат това, е много, много трудно да оправим страната си."

7. Не се страхувам от влизане в затвора

Въпреки че е изправен пред четири процеса, Г-н Тръмп каза, че не е погълнат от видения за затвор.

„Дори не мисля за това“, каза той. „Предполагам, че съм устроен малко по-различно, защото са ми идвали хора към мен и ми кажете: „Как го правите, сър? Как го правиш?' Дори не мисля за това."

По-късно той каза: „Наистина чувствам, че в крайна сметка ще спечелим."

Тръмп говори пред NBC

8. Не изключва възможността да се помилва сам

Тръмп отказа да изключи възможността да се помилва, ако отново стане президент. .

„Какво, какво направих погрешно? Не съм направил нищо лошо", каза Тръмп. „Искате да кажете, че защото оспорвам избори, искат да ме вкарат в затвора?"

9. Какво ще кажете за помилването на бунтовниците от 6 януари?

Г-н Тръмп каза, че смята присъдите затвор, дадени на някои бунтовници от 6 януари след нападението срещу Конгреса на САЩ в началото на 2021 г., като несправедливи.

„Трябва да се отнасяме справедливо към хората“, каза той.< /p>

„Тези хора на 6 януари отидоха – някои от тях дори не влязоха в сградата и им дадоха присъди, знаете ли, много години.“

Г-н Тръмп беше попитан дали би помилвал затворените бунтовници.

„Е, ще ги разгледам и със сигурност бих могъл, ако смятам, че е подходящо“, каза той.

10. Тръмп казва, че няма да се кандидатира за трети мандат, ако спечели през 2024 г.

Г-н Тръмп беше попитан дали има някакъв сценарий, при който той би се кандидатирал за трети мандат, ако спечели президентството през следващата година.

„Не“, каза той, преди да разкритикува републиканския си съперник Рон ДеСантис, който рекламира способността му да изкара два пълни мандата вместо един.

22-рата поправка на конституцията ограничава президентите на два четиригодишни мандата. Това беше прието, след като бившият президент Франклин Рузвелт беше избран за четири мандата.

Прочетете повече:
Какви са разследванията, пред които е изправен Тръмп?
Най-известните снимки в историята преди Тръмп
Много, много е близо – Тръмп може да спечели отново

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР