Етнографският музей е удостоен с наградата на Регионалния център за

...
Етнографският музей е удостоен с наградата на Регионалния център за
Коментари Харесай

ЮНЕСКО отличи Етнографския музей на Пловдив

Етнографският музей е почетен с премията на Регионалния център за запазване на нематериалното завещание в Югоизточна Европа към ЮНЕСКО. Отличената експозиция е " От Виена и Константинопол. Етнография на града ", изложбата е взаимна на Регионален етнографски музей - Пловдив и Регионален исторически музей - Русе, а оценката се дава за заслугите на креативните екипи при реализирането й.

Plovdiv24.bg беседва с шефа на пловдивския музей доц. доктор Ангел Янков.

" Идеята бе да се покаже модернизацията на всекидневието, което настава в живота на българите през 19 век, изключително през втората половина ", описа за читателите ни той. По думите му 19 век за българите е век на възкресение. И освен това - те потвърждават, че могат да се мерят с най-напредналите европейски нации, тъй като не са от през вчерашния ден в Европа. " А Пловдив и Русе са емблематични градове що се отнася до новото и модерното въздействие в бита, обноските, архитектурата, мебелировката, облеклото. "

За оценката, какво значи то за Пловдив, както и по какъв начин Етнографският музей ще посрещне 2019-та година, когато градът под тепетата ще е Европейска столица на културата - вижте в изявлението на Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР