Етиопия се плъзга към хуманитарна катастрофа“ с повече от 3

...
Етиопия се плъзга към хуманитарна катастрофа“ с повече от 3
Коментари Харесай

Хранителната криза в Етиопия заплашва „хуманитарна катастрофа“

Етиопия се плъзга към „ филантропична злополука “ с повече от 3 милиона души, изправени пред изострен апетит в северната част на страната, сподели държавното управление на Обединеното кралство в предизвестие, което ще подкани съпоставения с глада през 1984 година, при който половин милион етиопци умряха от апетит.

Андрю Мичъл, министърът на развиването на Обединеното кралство, не употребява думата „ апетит “. Но след посещаване в район Тиграй на север, той съпостави обстановката с футбол, който се насочва право към прозорец с плоско стъкло. „ Ако не отклоним топката с глава, това ще строши стъклото “, сподели той пред Financial Times.

Мичъл сподели, че държавното управление на Обединеното кралство дава £100 милиона, с цел да помогне на 3 милиона души, в това число бременни майки, в битката с недохранването и приемане на достъп до животоспасяващи медицински грижи. Кризата, сподели той, е била предизвикана от сушата, както и от двегодишната революция, водена сред Тиграй и федералното държавно управление в Адис Абеба.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР