Етилов алкохол - домашна ракия и нарязан тютюн без документи,

...
Етилов алкохол - домашна ракия и нарязан тютюн без документи,
Коментари Харесай

След серия от проверки: Иззеха домашна ракия и контрабанден тютюн в страната

Етилов алкохол - домашна ракия и нарязан тютюн без документи, както и документални нарушавания при преваряване на ракия откриха митнически чиновници при серия от инспекции, осъществени на 4 ноември - петък в регионите на Русе, Горна Оряховица, Силистра и Монтана, оповестиха от Агенция " Митници ".

В рамките на една от инспекциите митнически чиновници от бранш “Оперативен надзор  Лом ” са открили държането в частен парцел на 550 литра етилов алкохол  - ракия без документи за начислен или заплатен данък.

Стоката е конфискувана и са взети проби за лабораторен разбор. При други инспекции инспектори от браншове “Оперативен надзор Свищов ” и “Оперативен надзор Русе ” са установили преваряване на ракия в общо три регистрирани обекти без да са авансово попълнени  справки - заявления, каквото е условието на Закона за акцизите и данъчните хранилища. 

При взаимна инспекция на бранш “Оперативен надзор - Русе ” и Районно управление-Ветово при ОД на МВР-Русе у физическо лице във Ветово са открити 3 кг тютюн за пушене, пакетирани в запечатани търговски пакети, само че без акцизни бандероли.

Установените нарушавания подлежат на санкциониране по административен ред. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР