Етикетите на шампоаните, душ геловете и кремовете, които са изписани

...
Етикетите на шампоаните, душ геловете и кремовете, които са изписани
Коментари Харесай

Натуралната козметика: Истина или пазарен трик

Етикетите на шампоаните, душ геловете и кремовете, които са изписани с естествени знаци може да ви накарат да мислите, че вършиме нещо значимо за околната среда , само че не се поддавайте на заблуди.

Привлекателните изображения не значат безусловно същинска ангажираност към екологията, а може просто да играят на асоциации, с цел да насочат продукта към вашата пазарска кошница .

" Много е известно да се популяризират опаковки на козметика с изображения на растения и листа, цветя и плодове ", споделя К ерстин Еферс , чиновник по запазване на околната среда и здравето в консултантския център за потребителите в немския град Дюселдорф.

Според Еферс би трябвало да се вгледате по-внимателно, в случай че на опаковката на даден артикул е посочено, че той съдържа избран дял естествени съставки, които наподобяват прекомерно положителни, с цел да са истина, да вземем за пример 98%. Това е по този начин, тъй като според наредбите на Европейски Съюз в тази информация може да бъде включено и наличието на вода в продукта.

" Ако си купите шампоан или душ гел да вземем за пример, той елементарно може да се състои от 80% вода, след което в действителност бързо ще достигнете до посочените 98% ", споделя бранителят на потребителите. " Ако обаче го изчислите без водата, освен 2 %, само че и 10 % няма да са с натурален генезис ".

Дори в случай че производителят твърди, че продуктът " не съдържа " избрана съставна част, това не ви споделя нищо за останалата част от състава му. Твърдението " без микропластмаси " не изключва опцията да са употребявани други едва разградими разтворими пластмаси.
И в случай че се популяризират избрани съставки, би трябвало най-малко да погледнете позицията им в листата на съставките.

" Често се случва козметичните артикули да се популяризират като съдържащи съставки на растителна основа, които постоянно участват единствено в доста дребни количества, до момента в който главните съставки са синтетични химически съставки ", споделя Еферс.

За разлика от питателните артикули, не е наложително да се показва процентното наличие на дадена съставна част, оповестена в заглавието на козметичния артикул. Съставките обаче би трябвало да бъдат изброени в низходящ ред във връзка с количеството.

" И тогава може да се окаже, че купувате крем с алое вера, да вземем за пример, и алое вера към момента е посочено след консерванта в съставките ", споделя Еферс.

Добре е също по този начин да знаете, че в случай че основната дума " upcycling " се употребява за артикул за хубост или грижа за кожата, това може да значи, че за продукта са употребявани елементи от растения , които другояче не биха били употребявани, като ядки или плодови черупки. Въпреки това няма законови условия за потреблението на този термин в артикули, продавани в Европейски Съюз.

Въпреки това, според законодателството, признато през януари, производителите с течение на времето няма да могат да украсяват етикетите с обещанието за " екологично чисти " , " неутрални във връзка с климата " или " биоразградими " без солидни доказателства за това.

Държавите - членки на Европейски Съюз, към момента би трябвало да одобрят закона, признат от Европейския парламент, и по-късно ще разполагат с две години, с цел да транспонират директивата в националните си законодателства.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките дневно
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР