Етикет за качество ще слагат върху опаковките на овче и

...
Етикет за качество ще слагат върху опаковките на овче и
Коментари Харесай

Етикет за качество слагат на сирене и кашкавал от малки ферми

Етикет за качество ще поставят върху опаковките на овче и козе сирене, оповестиха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. 

Идеята на този знак е да ги отличава от останалите артикули.

" А и това е тип самопризнание и премия за техните производители. Тези дребни ферми заслужават документ за качество, тъй като вършат невероятна продукция. Ние сме в непрестанен контакт с тях, следим по какъв начин си гледат животните, следим технологията на производството, а най-после опитваме крайния резултат ", означи Симеон Караколев, съпредседател на асоциацията.

" Крайният консуматор би трябвало да награди тези хора за труда, напъните и високото качество, което му оферират родните овцевъди и козевъди ", уточни още специалистът. 

Неотдавна Караколев разгласи пред " Труд news ",  че за жал у нас поголовно и неконтролируемо се внася украинско изсъхнало мляко с тонове. Суровината е съществена съставна част за изработката на сирене, кашкавал и айрян.

" Имаме на пазара и " сирене " с близо 80% вода. Масово бутилираният айрян се подготвя от изсъхнало мляко. Потребителите би трябвало да четат етикета и да се осведомят по-обстойно какво употребяват. Липсва ни просвета в този аспект ", безапелационен е Караколев. 

Друга болна тематика на козевъдите е, че козето сирене сега е шлагер в целия свят и с него се подготвят доста деликатеси и предястия. 

" Тук имаме допустимо най-хубавото качество, само че не го ценим ", показа Караколев. 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР