Етиен Леви се закани да съди до дупка всички, които

...
Етиен Леви се закани да съди до дупка всички, които
Коментари Харесай

Етиен Леви изригна: Ще съдя всеки, който твърди, че съм бил агент на ДС

Етиен Леви се закани да съди до дупка всички, които настояват, че е бил клеветник на Държавна сигурност. Това разкри първо пред " България Днес " известният артист и вокален възпитател, който сега е народен представител от разпадащата се " Величие ".

Етиен не скри гнева си от опита да бъде очернено положителното му име, само че не пожела да конкретизира против кои персони и институции ще подаде желае си в съда. " Мое право е и към този момент няма да огласявам тези детайлности. Но ще кажа единствено, че те просто не знаят какво ги чака ", закани се пред " България Днес " известният реализатор.

" Колко пъти би трябвало да изяснявам, че има два типа досиета в Държавна сигурност - персонално и работно. Личното е това, което са разгласили. Някъде се тиражираше едно картонче с моята рождена дата, с името ми и с това, че съм бил сътрудник " Панайотов ". Аз за пръв път чувах това име ", сигурен е солистът на " Трик ". И разяснява, че персоналното досие " не играе никаква роля, то е израз на докарването на оперативните служащи пред шефовете им, до момента в който работното досие потвърждава с подписи, че съм склонен с огромна подготвеност да бъда помощник на Държавна сигурност, че одобрявам като сътрудник името " Панайотов ", че съм написал няколко доноса. Но няма нито едно от тези неща. Защото в никакъв случай не ги е имало и няма да ги има. А човек като мен клеветник не става! ", безапелационен е известният артист.

Той се базира и на думите на някогашния началник на Шести отдел на Шесто ръководство на Държавна сигурност Димитър Иванов в негово скорошно изявление, че с " Леви са се престарали малко ". " Няма по какъв начин подобен началник като Димитър Иванов да споделя това, без да е ревизирал. Склонен съм да имам вяра, че Етиен Леви не е бил сътрудник, даже не е изключено да не е разбирал какво става. Познавам индивида, който е работил по него, едно младо момче. Попрестарали са се ", цитира казаното от Иванов Етиен Леви.

Настоящият народен представител от " Величие " се бие в гърдите, че " моя жанр и кръвта си не продавам ". " Защото нашите са били гонени след 9 септември 1944 година, баба ми не са я пуснали да види родната си щерка, най-голямата, вуйна ми, в Германия ", аргументира невъзможността да бъде клеветник на тайните служби изпълнителят.

" Още когато влязох в казармата през 1977 година, незабавно военното контраразузнаване, по този начин нареченото векере, се заинтересува от мен. Защото имах родственици в Израел и Западна Германия, които тогава за България бяха противников страни. Тогава са ме тълкували като евентуален зложелател на родината, макар че този " зложелател " по-късно донесе на родината интернационалните награди и куп вътрешни като реализатор и създател. Аз им споделих, че " аз доста добре зная, че вие знаете информацията от какво семейство съм. Но от всяко дърво свирка не става и аз няма да мога да бъда ваш помощник ". Така че още от казармата започнаха да ме наблюдават дали имам долари или марки и прочие... ", връща лентата обратно Леви.

Популярният реализатор отхвърли слуховете в гилдията, че бил доста сърдит на видния композитор Найден Андреев, защото маестрото намеквал за агентурната принадлежност на по-младия си сътрудник.

" Няма такова нещо! Найден Андреев беше основен редактор на редакция " Музика и веселба " и като подобен няма метод той да не е бил също следен и под окото на службите. Ние сме ходили в чужбина, в Белгия, за първи път в западна страна, и тогава се очакваше от мен надали не да избягам. Аз не го направих, тъй като в никакъв случай не съм имал желание да занемарявам родината. Плюс това доста добре знаех какво ще създадат на родителите ми ", спомня си пеещият национален фаворит.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР