Етичният кодекс за държавните служители е приложим само за редовите

...
Етичният кодекс за държавните служители е приложим само за редовите
Коментари Харесай

Генади Тенев: Етичният кодекс е неприложим за главния секретар на МВР

" Етичният кодекс за държавните чиновници е използван единствено за редовите чиновници, само че не и за основния секретар на Министерство на вътрешните работи ", разяснява Генади Тенев от Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

" Този кодекс се оказва неупотребим за основния секретар. При уронване на престижа на Министерство на вътрешните работи се постанова най-тежкото наказване – уволняване. Според закона за Министерство на вътрешните работи това е неприложимо за основния секретар, тъй като той се назначава и бива освобождаван с декрет на президента ", добави той.

" Познанството на Стефан и Марин Димитрови е проблем за висши ръководители в Министерство на вътрешните работи. Все още не са ясни данните. Самият факт, че се е знаело за сходни контакти и никой не е взел ограничения – повдига се въпросът за вътрешния надзор в Министерство на вътрешните работи. Много пъти медии и жители са повдигали въпроса за фрагментите, само че значим е и вътрешният надзор ", уточни пред bTV Тенев.

" Другият въпрос е, че някой предлага тези хора и застава зад тях. Как, с какви морални полезности и какви са следствията за хората, които ги оферират? Позицията ни беше, че като чиновници в Министерство на вътрешните работи и като синдикална организация ни омръзна от опитите, които се вършат през половин година – смени в управлението на Министерство на вътрешните работи. В политика не желаеме да се намесваме. Искането на оставка е политически акт. Калин Стоянов е човек от кариерата, който има знания и по-лесно се работи с него. Не се потегли с опити за " 98% промени в Министерство на вътрешните работи ", които през годините са били на гърба на чиновниците, които отнасят негативите ", акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР