Етериум най-накрая премина през ъпгрейдът Shapella, което ще предостави значителна

...
Етериум най-накрая премина през ъпгрейдът Shapella, което ще предостави значителна
Коментари Харесай

Етериум: Актуализацията “ЅhареІІа” премина успешно – Ето какво трябва да знаете

Етериум най-сетне мина през ъпгрейдът Shapella, което ще даде забележителна нова функционалност на блокчейна.

(Shapella) е първият ъпгрейд на Етериум , откогато (Сливането) насочи мрежата от PoW към PoS консенсусен логаритъм, което понижи потреблението на сила на Етериум с 99.9% и издаването на нови ETH с над 90%.

Прочит на актуализацията

Надграждането беше осъществено от Етериум форковете и (оттук идва и ), които актуализираха надлежно пластовете за осъществяване и консенсуса на мрежата, с цел да поддържат тегления от Beacon веригата.

Стейкърите на ETH, виновни за подсигуряването на блокчейна на Етериум, към този момент могат да изтеглят криптовалутите си от Beacon, 28 месеца откакто стейкинг услугите за първи път бяха пуснати в деяние.

Това бележи значим стадий в прехода на Етериум към консенсусния логаритъм за доказателство за залог, който изисква от участниците в мрежата да подават личната криптовалута на блокчейна, вместо да разчитат на енергийни вноски от операторите на нодове (възли).

Стейкинг на Етериум и тегления от веригата Beacon

Физическите лица, които непосредствено са подали най-малко 32 ETH (еквивалентни на почти $61,000 все още на писане на статията) в блокчейна, към този момент могат да изтеглят облагите си или целия си депозит. Очаква се обаче процесът на изтегляне да отнеме няколко дни заради огромното търсене и лимитираното пространство на блоковете.


НЕ ИЗПУСКАЙ: 


От друга страна, стейкърите, които са употребявали посреднически стейкинг пулове или централизирани крипто тържища, с цел да подават своите ETH, ще би трябвало да изчакат по-дълго, с цел да изтеглят средствата си.

Lido разгласи, че клиентите ще имат достъп до опциите за изтегляне на стейкнатите ETH след към месец, до момента в който клиентите на Coinbase може да се наложи да изчакат няколко месеца, преди да получат достъп до своите заложени токени. Като цяло всеки снабдител на стейкинг услуги за ETH ще приложи свои лични периоди за разрастване на изтеглянето.

Дебати по отношение на ъпгрейдите, идващи със Shapella и техните последствия

Последиците от подобренията, които пристигнаха с Shapella обаче бяха много обсъждани от крипто общността преди 12 април. Някои анализатори се притесняват, че актуализацията може да докара до всеобщи разпродажби на ETH, което да провокира краткосрочна ценова волатилност.

Други считат, че даването на опция на валидаторите да се отдръпват когато и да е ще докара до по-високи равнища на присъединяване в стейкинга, което в последна сметка ще ускори доверието в стейкинга на ETH за генериране на рентабилност.

Въпреки тези опасения доста специалисти предвиждат, че присъединяване в стейкинга на Етериум ще се усили след Shapella, изключително измежду институционалните вложители, които преди този момент се колебаеха заради несигурността към изтеглянето на стейкнатите от тях токени.

Майк Силагадзе, основен изпълнителен шеф на Ether.fi, платформа за ликвиден стейкинг, чака постоянен приток на нови, стейкнати ETH токени през идващите седмици, който надалеч ще надвиши тегленията. По сходен метод Чен Джулин, създател и основен изпълнителен шеф на RockX, групов PoS нод счита, че Shapella съставлява изменящо играта развиване, което нарежда Етериум за резистентен напредък и триумф.


 


Участие в стейкинга

По отношение на логистиката на актуализацията разработчиците на Етериум сложиха ограничаване на броя на валидаторите, които могат да изтеглят пари всеки ден, което се равнява на 57,600 ETH или по-малко от 0.05% от предлагането на Етериум, съгласно Glassnode.

Понастоящем Етериум е най-голямата PoS мрежа по капитализация на стейкнатите активи с $35.8 милиарда, макар че тази цифра съставлява единствено 15.6% от предлагането на ETH, съгласно Staking Rewards.

Въпреки това доста специалисти предвиждат, че подобренията, идващи със Shapella, в последна сметка ще доведат до по-голям % на присъединяване в стейкинг дейностите, защото валидаторите се усещат по-уверени във опцията да изтеглят стейкнатите от тях ETH когато и да е.

Към момента на писане на публикацията ETH се търгува на цена от $1,993 след растеж от малко над 6% за последния ден и има 24-часов размер от $13 милиарда.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР