Етериум (ETH) е доминираща сила в сферата на децентрализираните финанси

...
Етериум (ETH) е доминираща сила в сферата на децентрализираните финанси
Коментари Харесай

Добър момент ли е за покупка на Етериум?

Етериум (ETH) е преобладаваща мощ в областта на децентрализираните финанси (DeFi) и Web3 блокчейните, известна със своята постоянна инфраструктура.

Нейният роден актив, ETH , се подрежда на второ място по пазарна капитализация измежду криптовалутите, оценени на почти $2757 милиарда по последни налични данни.

Забележително е, че Етериум показва 85% скок в цената си през последната година, като сега се търгува на цена от $2,130 за токен. Този скок наподобява е бил рентабилен за притежателите на ETH, защото е довел до 70% марж на облага, съгласно прозренията, извлечени от данните на IntoTheBlock към 18 декември.

Заслужава да се означи сходството сред % на печелившите вложители в Етериум и дълготрайните притежатели, лица, които са запазили позициите си в продължение на повече от година. Този разбор обгръща дейните адреси в мрежата, като прави оценка както получените, по този начин и изразходваните транзакции.

Все отново е подходящо да се признае, че 25% от ETH портфейлите сега са на загуба, до момента в който едвам 5% са придобили токена на настоящите му пазарни цени.

Едновременно с това 21% от притежателите на Етериум са запазили позициите си за интервал от един до 12 месеца, а още 3% са закупили ETH неотдавна, до момента в който 76% имат своите точени от повече от година.

По-големият брой печеливши притежатели на Етериум може евентуално да докара до ликвидация, защото те може да се опитат да актуализират насъбраните си облаги. Следователно закупуването на ETH в този миг може да нарежда купувачите като търсената ликвидност за излизане от притежателите на Етериум, които понастоящем са на облага.

Освен това единствено 46% от токените са съсредоточени в адреси, притежаващи най-малко 0.1% от общото предложение на ETH. Тази релативно ниска централизация измежду китовете и институционалните вложители понижава риска от координирани огромни разпродажби, допълвайки по-ранния разбор.

Общността на криптовалутите поддържа спорни гледни точки, обсъждайки дали продължаващата пазарна наклонност значи бичи рали в границите на мечи пазар или към този момент пълностоен бичи пазар. Разбирането на сегашния пейзаж на криптовалутите е от основно значение за вземането на осведомени решения по отношение на вложенията в ETH.

Освен това траекторията на развиване на Етериум и разширението на DeFi екосистема му може евентуално да подтиква нараснало търсене на неговия роден токен. Очаква се повишаване на търсенето да докара до повишение на цените на ETH, до момента в който намаляването на търсенето може да докара до противоположен резултат.

В последна сметка решението да се влага в ETH остава персонален избор, като вложителите се приканват да признаят присъщите опасности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР