Етеричното масло от кипарис се добива от дестилация на млади

...
Етеричното масло от кипарис се добива от дестилация на млади
Коментари Харесай

Етерично масло от кипарис и невероятните му ползи

Етеричното масло от кипарис се добива от филтрация на млади кипарисови клончета, стъбла и иглички. То е извънредно потребно за здравето, защото има стягащо, антисептично, антиспазматично, диуретично свойства.

Освен това маслото от кипарис оказва помощ на черния дроб, защото има детоксикиращи дейности. Полезно е за нервната и кръвоносната система.

Кои са най-важните изгоди за здравето от етеричното масло от кипарис?

Стяга кожата и мускулите
Етеричното масло от кипарис оказва помощ за стягането на кървящите венци. Полезно е и за масаж на мускулите. То прониква през кожата в дълбочина и оказва помощ за качествено стягане на мускулните нишки, изключително след подготовка. Маслото от кипарис оказва помощ и за стягане на космените фоликули, както и на порите на кожата. Това го прави идеално в битката с акнето.

Ускорява зарастването на раните
Антисептичните свойства на кипариса го вършат превъзходен избор в лекуването на рани. Неслучайно маслото от кипарис е съставна част от редица противовъзпалителни кремове и лосиони.

Потиска спазмите
Етеричното масло от кипарис сполучливо овладява всевъзможни типове конвулсии. Ефективно облекчава конвулсии на дихателната система, червата, в мускулите на корема и крайниците. Също по този начин то дейно повлиява мускулни изтръпванияи нервни потрепвания.

Има диуретична функционалност
Маслото от кипарис подтиква диурезата, а с нея и детоксикацията на организма. Доброто дрениране на бъбреците облекчава тяхната работа и прочиства уринарния тракт от бактерии.

Помага при проблеми със съсирването
За страдащите от нарушено кръвосъсирване, най-много компликации в съсирването, маслото от кипарис е отлично. Хемостатичните съединения в него оказват помощ за контролиране на кръвосъсирването като по едно и също време с това способстват за стесняване на периферните кръвоносни съдове.

Това свойство на маслото от кипарис би трябвало да се взима поради, защото не е уместно за всеки, изключително за хора, страдащи от тромбоза.

Подобрява дихателната функционалност
Ароматните съединения в маслото от кипарис покачват успеваемостта и потенциала на белите дробове. То има свойството да потиска кашлицата и храчките, отделяни при вирусни и инфекциозни болести.

Насърчава изпотяването
Отделянето на отрови през кожата е доста потребно свойство на маслото от кипарис. Ускореното изпотяване способства и за контролиране на тежестта.

Поддържа черния дроб здрав
Заради мощните си детоксикиращи свойства, маслото от кипарис подтиква чернодробното здраве и обезпечава естественото протичане на функционалностите в него.

Елиминира неприятните миризми
Острият иглолистен мирис на кипариса може да се употребява като натурален дезодорант, който да измести изцяло нездравословните фабрични антиперспиранти и дезодоранти. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР