Етерът, който е втората най-популярна криптовалута в света по пазарна

...
Етерът, който е втората най-популярна криптовалута в света по пазарна
Коментари Харесай

Криптовалутата етер се готви за мащабна трансформация

Етерът, който е втората най-популярна криптовалута в света по пазарна стойност, организира последна генерална подготовка преди дълго чаканото си надграждане.

То беше оповестено за едно от най-важните събития в историята на крипто промишлеността, оповестява CNBC.

От основаването си преди съвсем десетилетие, етерът, който е част от мрежата на Ethereum, се "добива " посредством по този начин наречения модел на доказателство за работа.

Той включва комплицирани математически уравнения, които голям брой машини се надпреварват да решат, и изисква обилие от сила. Добивът на биткойни също следва сходен развой.

Ethereum работи за прекосяване към нов модел за отбрана на мрежата, наименуван доказателство за дял. Вместо да разчита на енергоемкото "копаене ", новият способ изисква потребителите да употребяват съществуващите наличия от етери като средство за инспекция на транзакции и монетни токени. Той употребява доста по-малко сила и се чака да докара до по-бързи разплащания.

Конкретният миг за така наречен "надстройка " на етера ще бъде разисквано на по-късен стадий. Очаква се новият механизъм да влезе публично в действие в средата на септември тази година.

От декември 2020 година общността на ethereum тества работния развой, основан на така наречен доказателство за дял, във верига, наречена Beacon, която работи паралелно със съществуващата верига за доказателство за работа.

Оказва се, че Beacon взема решение някои основни проблеми. Първоначалното предложение изисква валидаторите да имат дял от най-малко 1500 етера, който в този момент коства към 2.7 милиона $, с цел да употребяват системата. Новото предложение за доказателство за дял намалява летвата, изисквайки от заинтригуваните консуматори да имат единствено 32 етера, или към 57 600 $.

Преходът на Ethereum беше неведнъж отлаган през последните няколко години. Основните разработчици споделят, че сливането напредва постепенно, с цел да се даде задоволително време за изследване, развиване и внедряване.

Цената на етера беше във напредък през последния месец, като се увеличи с близо 80%. Само за последните 24 часа криптовалутата добави 10% до равнище към 1875 $ за брой. Въпреки това, от началото на тази година капитализацията на Ethereum бележи спад от близо 50 на 100.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР